Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: «Ντελίριο» ψεμάτων από τη ΝΔ ενόψει εκλογών

Βλέπει «πανικό» λόγω των δικαστικών εξελίξεων που σημειώθηκαν και επίκεινται. «Ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί» σημειώνει η κυβέρνηση, μετά την καταψήφιση της ΝΔ στην άρση απορρήτου για τα «πόθεν έσχες».

Μαξίμου: «Ντελίριο» ψεμάτων από τη ΝΔ ενόψει εκλογών

Για ντελίριο ψευδών ειδήσεων και διαστρεβλώσεων κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, δείχνοντας ως υπαίτιο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

Με αφορμή, όπως λένε, την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, το θετικό κλίμα στο Eurogroup (σ.σ. και ως προς την εκταμίευση του ενός διs. ευρώ), την άσκηση ποινικής δίωξης σε στελέχη τραπεζών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και τις έντονες πληροφορίες ότι «έρχονται» δικαστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, το παραπάνω πολιτικo-μιντιακό σύστημα «έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε προβοκάτσιες και fake news».

Θεωρούν δε, ότι τα περιστατικά των τελευταίων ωρών «δεν είναι παρά σκηνές από ταινία προσεχώς», όσο πλησιάζει η ευρω-αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, δεδομένου ότι η ΝΔ της έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος «για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα μία ώρα νωρίτερα».

«Πάει κι έρχεται ο Πετσίτης»

Στις δικαστικές εξελίξεις για τα σκάνδαλα (που σημειώθηκαν ή αναμένονται) αποδίδει η κυβέρνηση την ανάσυρση από τα συρτάρια της «υπόθεσης Πετσίτη», επειδή «ΝΔ-ΚΙΝΑΛ δεν έχουν με τι άλλο να κάνουν αντιπερισπασμό».

Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση βλέπουν κλιμάκωση των διαστρεβλώσεων: «έχουμε πει αφενός ότι ο κ. Πετσίτης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση καθώς έκανε τις επιλογές του και καλώς ελέγχεται γι’ αυτές. Παρ' όλα αυτά, επαναφέρουν το θέμα όποτε προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα», σημειώνουν.

Και προσθέτουν: «Η ΝΔ έχει αναγάγει το θέμα Πετσίτη σε ‘χάπι διά πάσα νόσον’: καταδικάζεται ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια σε ανηλίκους, η ΝΔ λέει για τον Πετσίτη. Πηγαίνει δικογραφία στη Βουλή για τη μη έκδοση υπουργικής απόφασης για το rebate, με αποτέλεσμα να χαριστούν σε φαρμακευτικές εταιρίες 241 εκατ. ευρώ, η ΝΔ απαντά για τον Πετσίτη. Για το σκάνδαλο της Novartis, η ΝΔ απαντά για τον κ. Πετσίτη. Ασκούνται διώξεις για τα θαλασσοδάνεια 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε στελέχη τους, η ΝΔ απαντά για τον κ. Πετσίτη».

Σημειώνουν πάντως ότι η ίδια η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρηματικά ποσά, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη διαστρέβλωση.

Τι φοβάται στα «πόθεν έσχες»;

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου αναδεικνύει το «θράσος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει (χθες) στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για άρση του απορρήτου στον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι γι' αυτή τη ρύθμιση η ΝΔ επέλεξε το «όχι» ενώ πριν από δύο χρόνια για την έτερη ρύθμιση που αφορούσε τις off shore είχε προτιμήσει την αποχώρηση από την ψηφοφορία, το κυβερνητικό σχόλιο παραπέμπει σε «κλιμάκωση του θράσους, επειδή πιστεύει ότι θα κερδίσει στις εθνικές εκλογές».

«Η ΝΔ σήμερα (σ.σ. χθες) καταψήφισε την άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους υπόχρεους δήλωσης πόθεν έσχες. Δεν θέλει, δηλαδή, όταν η αρμόδια Επιτροπή ελέγχει το πόθεν έσχες κάποιου πολιτικού προσώπου, ο έλεγχος να επεκτείνεται αυτομάτως και σε τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί», τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου.

Κυβερνητικά στελέχη εξάλλου... χαιρέτισαν «την γκάφα», όπως λένε, της νέας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία δήλωσε χθες ότι το κόμμα της, όταν γίνει κυβέρνηση, θα διαχειρισθεί τα δημοσιονομικά της χώρας με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζεται τα τραπεζικά του δάνεια, «τα οποία εξυπηρετεί κανονικά».

Από τον Ράμα στο Eurogroup

Στον αντίποδα αυτών (και άλλων...) των πρακτικών, το Μαξίμου αναδεικνύει γεγονότα που, όπως τονίζουν στελέχη του, καταδεικνύουν σημαντικές πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης και, προσωπικά, του πρωθυπουργού.

* Ο κ. Τσίπρας αντέδρασε άμεσα (σ.σ. από το Βουκουρέστι την προηγούμενη εβδομάδα) στις κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στη Χειμάρρα, με προειδοποίηση-απειλή προς τα Τίρανα ότι θα μπει ελληνικό φρένο στην ένταξή τους στην ΕΕ. Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έκανε «όπισθεν ολοταχώς», κατεβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ.

Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ράμα, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέφερε την «προειδοποίηση» σε περίπτωση που ανακινηθεί εκ νέου θέμα κατεδαφίσεων ή άλλων προκλήσεων προς την ελληνική μειονότητα.

* Το Eurogroup αναμένεται να «επικυρώσει» τη νομοθέτηση της νέας ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, που διασφαλίζει την παράλληλη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών και, ως εκ τούτου, θα ανάψει πράσινο φως στην εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ.

Αυτό τονίζουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, με την επισήμανση ότι «για ακόμη μία φορά καταρρίπτονται οι μύθοι του κ. Μητσοτάκη και η καταστροφολογία», καθώς «τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνονται από ολόκληρη την υφήλιο εκτός από τη ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v