Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο προοδευτικός χώρος μπροστά στην ευρωκάλπη

Απόψε η Πανελλήνια Συνάντηση για την συγκρότηση του «πόλου». Κεντρικός ομιλητής ο Α.Τσίπρας, στο βήμα εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και κινήσεων. Τα διλήμματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο προοδευτικός χώρος μπροστά στην ευρωκάλπη

Με τον «αέρα» που δίνει στην κυβέρνηση το πράσινο φως του Eurogroup για την αποδέσμευση του ενός δις ευρώ και την άμεση αποδέσμευση από το ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει απόψε την επίσημη ευρω-εκλογική εκστρατεία του προοδευτικού πόλου.

Αυτή την εκστρατεία σηματοδοτεί η Πανελλαδική Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με κινήσεις (όπως η «Γέφυρα»), ομάδες και προσωπικότητες του χώρου, ώστε να πάρει οργανωτική μορφή η προοδευτική συνεργασία και να δώσει συγκροτημένα τη μάχη των ευρωεκλογών. Στη Συνάντηση θα παρέμβει ο κ. Τσίπρας θέτοντας τα μεγάλα διλήμματα της ευρωκάλπης για την Ελλάδα και συνολικά για την Ευρώπη, στη λογική των «δύο κόσμων» που θα αναμετρηθούν και του κινδύνου να καταγράψουν μεγάλη άνοδο οι ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις.

Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην εγχώρια έκφραση αυτών των «δύο κόσμων» αναδεικνύοντας την πολιτική της ΝΔ, με έμφαση στις θέσεις της για κοινωνικά ζητήματα (όπως «ασφαλιστικό Πινοσέτ») και εθνικά (κυρίως τη Συμφωνία των Πρεσπών), αλλά και την τακτική που ακολουθεί, όπως έδειξε ο βομβαρδισμός των τελευταίων ημερών με fake news και διαστρεβλώσεις.

Για άλλη μια φορά, θα σταθεί στη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ την οποία θα καλέσει να ξεκαθαρίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει» σ΄αυτή τη μάχη.

Η Συνάντηση θα ξεκινήσει το απόγευμα (6 μμ) στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού έχει σχεδιασθεί να ανέβουν στο βήμα οι:

- Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

- Κατριβάνου Bασιλική, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

- Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)

- Κουτσονάσιος Χρήστος, «ΠΡΑΤΤΩ»

- Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα

- Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

- Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

- Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα

- Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ»

- Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός

- Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα

- Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

-Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v