Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Πανικός και θράσος από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τη Novartis

«Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική», τονίζει το Μαξίμου. Πώς σχολιάζουν την αποστολή δικογραφίας στη Βουλή μόνο για τον Α. Λοβέρδο.

Κυβέρνηση: Πανικός και θράσος από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τη Novartis

Κορύφωση των επιθέσεων και των διαστρεβλώσεων από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ περιμένει η κυβέρνηση, καθώς άνοιξε η δικαστική οδός του σκανδάλου Novartis, με την αποστολή της δικογραφίας που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή, προκειμένου να αρθεί η βουλευτική ασυλία του.

Το πρώτο δείγμα, όπως λένε στελέχη της, δόθηκε χθες, με την οργισμένη δήλωση του Λοβέρδου, τη στήριξη που του παρέσχε δημοσίως ο Άδωνις Γεωργιάδης και τις οξύτατες ανακοινώσεις περί σκευωρίας των κομμάτων τους. Κατά τα ίδια στελέχη, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ και το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερασπίσθηκαν με ιδιαίτερο πάθος τον κ. Λοβέρδο, παρακάμπτοντας τη θέση περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης την οποία ανασύρουν σε άλλες περιπτώσεις».  Κι αυτό, όπως τονίζουν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μία εβδομάδα, στη συνέντευξη στο Open, παραδέχθηκε ότι υφίσταται σκάνδαλο Novartis και πρόσθεσε πως «δεν είναι όλοι εκ των προτέρων αθώοι».

Ρωτούν συνεπώς «τι άλλαξε χθες το βράδυ και η ΝΔ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση καταγγέλλοντας σκευωρίες προς τέρψιν του κ. Λοβέρδου;».

Επισημαίνουν επίσης:

* Ποιους απειλεί με μηνύσεις ο κ. Λοβέρδος; Τους εισαγγελείς; Αν ναι, παρεμβαίνει ή όχι στον ρόλο της Δικαιοσύνης;

* Κατά τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς, για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα (Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμένος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος) η υπόθεση πάει στο αρχείο, διότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία ώστε να παραπεμφθούν. Για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα (πλην του κ. Λοβέρδου), «η έρευνα συνεχίζεται», δηλαδή για τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

«Είναι διαστρέβλωση λοιπόν ότι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα μόνο για το ένα βρέθηκαν στοιχεία και οι υπόλοιποι εννέα ‘αθωώνονται’. Για το τι θα γίνει με τους πέντε θα αποφανθούν οι εισαγγελείς και όχι τα κόμματά τους».

* Πριν από λίγες ημέρες, η Novartis ανακοίνωσε ότι διενήργησε «εσωτερική έρευνα», η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο. Οι εμπλεκόμενοι υιοθέτησαν αυτή την έρευνα αλλά χαρακτηρίζουν «σκευωρία» στη δικαστική διερεύνηση «προσβάλλοντα βάναυσα τη Δικαιοσύνη».

Γιατί μόνο ο Α. Λοβέρδος;

Στο ερώτημα γιατί έφτασε στη Βουλή μόνο μία δικογραφία, για τον κ. Λοβέρδο, και όχι άλλες, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη απαντούν κοφτά: ο τρόπος με τον οποίο η Εισαγγελία διενεργεί την έρευνα είναι θέμα αποκλειστικά δικό της και κανενός άλλου.

Όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές, η Εισαγγελία ολοκλήρωσε την έρευνα για τον Ανδρέα Λοβέρδο και ακόμα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα (σ.σ. που «στέλνει» στο αρχείο), και συνεχίζει την έρευνα για τους υπόλοιπους. «Εάν θα πάρουν κι αυτοί τον δρόμο για το αρχείο ή εάν θα σταλούν κι άλλες δικογραφίες στη Βουλή, θα απαντηθεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα», προσθέτουν. Από τις τελευταίες πηγές πάντως προκύπτει ότι τουλάχιστον άλλη μία δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή «εντός του Απριλίου».

Ο λόγος που, σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι δικογραφίες καταλήγουν στη Βουλή απορρέει από το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι είναι βουλευτές και, άρα, για να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία, πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία τους.

Μαξίμου: Πανικόβλητοι και θρασείς

Το Μαξίμου, σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, αναφέρει:  «Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Σήμερα όμως, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους.

Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v