Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγρια κόντρα Τσίπρα-Μαρινάκη… και επισήμως

Βολές Μαξίμου για «τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο επιχειρηματία-εκδότη, που αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ». Με Αλέξη Γεωργούλη και (ίσως) Ρος Ντέιλι κλείνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται.

Αγρια κόντρα Τσίπρα-Μαρινάκη… και επισήμως

Το προεκλογικό θερμόμετρο άγγιξε το «κόκκινο» πριν καλά καλά προκηρυχθούν επισήμως οι ευρωεκλογές (σ.σ. αυτό θα γίνει τη Μ. Τετάρτη). Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη αρχικά και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνέχεια, στην Καλαμάτα, έδειξαν ότι η αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις κάλπες (σ.σ. τις ευρωκάλπες, προς το παρόν) δεν θα είναι απλώς ιδιαίτερα σκληρή αλλά και πρωτόγνωρη. Κι αυτό διότι «στον χορό» μπήκε και επισήμως ο επιχειρηματίας-εκδότης-πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίνοντας στην κυβέρνηση την «πάσα» να μιλήσει για επιβεβαίωση της άποψης πως «είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ». Και ότι «βγήκε μπροστά» μετά τα επικοινωνιακά «φάουλ» που κατέγραψε εσχάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποκορύφωμα την κόντρα του με τους δημιουργούς-καλλιτέχνες.

Το Μαξίμου αρνήθηκε (ή «απαξίωσε») να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Μαρινάκη -τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Ο κ. Τσίπρας, από την Καλαμάτα, μίλησε για «δήθεν συνταρακτικές αποκαλύψεις του πολλάκις υπόδικου και διωκόμενου κ. Μαρινάκη, που αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ».

Αργά το βράδυ, κυβερνητικά στελέχη τον ανέφεραν ως «φανερό πλέον αρχηγό της ΝΔ» και εστίαζαν στη χρονική στιγμή που επέλεξε ο επιχειρηματίας να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Δηλαδή:

* Ότι μία ημέρα νωρίτερα (σ.σ. προχθές) οριστικοποιήθηκε η παραπομπή του σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα «στημένα» παιχνίδια. «Το έκανε διότι, προφανώς, έκρινε ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να τον εκπροσωπήσουν επαρκώς».

* Προέβη στις «αποκαλύψεις» για κάτι που, όπως είπε ο ίδιος, συνέβη πριν από δύο χρόνια. «Αφού είναι τόσο συνταρακτικές, γιατί δεν τις έκανε νωρίτερα;», ρωτούν κυβερνητικά στελέχη, με τη διαβεβαίωση πως «πρόκειται για ψεύδη με λασπώδη επιχειρηματολογία».

Τα κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν «στον βίο και στην πολιτεία» του κ. Μαρινάκη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης και για μια σειρά άλλες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, λένε, «εκτοξεύει απειλές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για ‘σκευωρία’ εναντίον του».

Ο Ραγκούσης... δικαιώνεται

Σημειώνουν ακόμα τη σχέση του με τη ΝΔ («τη χρηματοδοτεί, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη»), ενώ «δηλώνει πατριώτης και Μακεδονομάχος, παρότι πρέπει να ψάξει κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία». Κατά τα ίδια στελέχη, η επιλογή του κ. Μαρινάκη «να πάρει πάνω του» την προεκλογική αντιπαράθεση δικαιώνει τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος στην εκδήλωση παρουσίασης της Προοδευτικής Συμμαχίας (στις 5 Απριλίου στο Γαλάτσι) δήλωσε ότι «το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης και όχι Τσίπρας ή Μητσοτάκης».

Σκληρή απάντηση και από Π. Κόκκαλη

Στο στόχαστρο του κ. Μαρινάκη μπήκε και ο Πέτρος Κόκκαλης, με αποτέλεσμα ο ευρω-υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει δημοσίως. «Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης, πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος τον χαρακτήρα του», δήλωσε. Γνωστοποίησε ακόμα ότι ο επιχειρηματίας του είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο του 2014 μέσω του Γιάννη Μώραλη, που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. «Παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, αποφάσισα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη», πρόσθεσε.

Αλέξης Γεωργούλης και Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο;

Εν αναμονή απαντήσεων και ανταπαντήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα τα υπόλοιπα ονόματα ευρω-υποψηφίων του. Οι πληροφορίες θέλουν βέβαιη τη συμμετοχή του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Ρος Ντέιλι, του γνωστού Ιρλανδού μουσικού που πολιτογραφήθηκε Κρητικός και ζει στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.  Κατά τον σχεδιασμό, το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκοπήσεων για τους υποψήφιους που βρίσκονται στις πρώτες έξι θέσεις της προτίμησης των πολιτών: Με τυχαία σειρά, πρόκειται για τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Πέτρο Κόκκαλη, Στέλιο Κούλογλου, Δημήτρη Πλουμπίδη, Κώστα Αρβανίτη και Ραλλία Χρηστίδου.

Ως φαίνεται (προς το παρόν τουλάχιστον...) στον Παναγιώτη Κουρουμπλή «κόστισε» η γνωστή συνάντηση με τον κ. Αμβρόσιο και η οργή που προκάλεσε στους οπαδούς του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v