Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ευχαριστώ θερμά τον υπόδικο και διωκόμενο κ.Μαρινάκη

Κατά μέτωπο επίθεση από την Πάτρα στον Κ.Μητσοτάκη και στον «κουμπάρο του» επιχειρηματία. «Στήνουν ειδήσεις και δημοσκοπήσεις όπως στήνουν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια». Εθνικές κάλπες το φθινόπωρο και «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά».

Τσίπρας: Ευχαριστώ θερμά τον υπόδικο και διωκόμενο κ.Μαρινάκη

Με το εκλογικό σύνθημα «ποτέ ξανά πίσω» ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε το πυρ ομαδόν προς την ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον ταύτισε ευθέως με τον επιχειρηματία-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Ο Μητσοτάκης δεν επιδιώκει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή αλλά μία μεγάλη αλλαγή πολιτικής υπέρ των ελίτ, υπέρ των αρίστων της επιχειρηματικότητας, των οφσόρ και της μεγάλης φοροδιαφυγής, υπέρ των κουμπάρων και των φίλων της οικογένειας που κρύβονται πίσω από την κουρτίνα».

Η απάντηση που έδωσε στα παραπάνω ήταν «Ποτέ ξανά» διότι «η μεγάλη, η ιστορική πολιτική αλλαγή έχει γίνει πράξη, ο λαός ήρθε το 2015 στο προσκήνιο και ήρθε για να μείνει».

Στο σύνθημα μάλιστα που ακούσθηκε στην αίθουσα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», πρόσθεσε κι ένα νέο: «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά».

Ενώ ευχαρίστησε ...τον κ.Μαρινάκη διότι «βγήκε από το σκοτάδι στο φως και τα πράγματα έγιναν καθαρά και ξάστερα».

«Ο κ.Μητσοτάκης υπονόμευσε τις προσπάθειες»

Όπως το συνηθίζει στις πολιτικές ομιλίες του πλέον, ο κ.Τσίπρας επιχείρησε αποτίμηση της εκλογικής τετραετίας, διαμηνύοντας εκ νέου ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο.

Αφού διευκρίνισε «δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι τέλεια»,  ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αναλάβαμε την ευθύνη στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας με μοναδικό γνώμονα και λαϊκή εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, να προστατέψουμε τους πολλούς και να αλλάξουμε την χώρα.

Σφίξαμε τα δόντια κι ενώσαμε δυνάμεις σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Και σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες, είμαστε πια σε ξέφωτο. Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων και του ΔΝΤ».

Με αφορμή αυτή την αποτίμηση, ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι «πάλεψε σκληρά για να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια, για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων στις 21 Αυγούστου του 2018».

Και πρόσθεσε πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε μέσο για να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ: «από στημένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις, στημένα πρωτοσέλιδα, στημένους δήθεν Μακεδονομάχους στη Βόρεια Ελλάδα».

«Εχουν ειδικότητα...στα στημένα»

Στο σημείο αυτό «φωτογράφισε» τον κ.Μαρινάκη λέγοντας: «άλλωστε οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν μια ειδικότητα στα στημένα. Όπως έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές. Και η μεγάλη τους ελπίδα ήταν, ότι θα πάμε νωρίτερα από τις ευρωπαϊκές εκλογές, στις εθνικές κάλπες, ώστε αυτές να στηθούν σε κλίμα εικονικής πραγματικότητας».

Επειδή, όπως πρόσθεσε, διαισθάνονται την ήττα τους, «έβγαλαν προχθές από πίσω από τη κουρτίνα που κρυβόταν, τον ολιγάρχη χρηματοδότη τους, να εξαπολύσει επίθεση λάσπης σε μένα και στην κυβέρνηση».

Και συνέχισε με δριμεία επίθεση στον κ.Μαρινάκη:

«Και τι μας είπε ο υπόδικος για κακουργήματα και διωκόμενος για εμπορεία ναρκωτικών; Ότι αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα μας πάει, λέει, φυλακή. Κι εγώ, μόλις τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που κρύφτηκα από το φόβο μου.

Θέλω λοιπόν σήμερα, από δω, από τη Πάτρα, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρινάκη, που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι στο φως.

Να τον ευχαριστήσω θερμά, που αναλαμβάνει αυτός ρόλο για λογαριασμό του κουμπάρου του, κύριου Μητσοτάκη.

Να τον ευχαριστήσω θερμά, που επαναλαμβάνει τις ίδιες απειλές και τις ίδιες σχεδόν συκοφαντίες, που έχουν ήδη εξαπολύσει εναντίον μας οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Να τον ευχαριστήσω, γιατί έτσι όλα γίνονται καθαρά και ξάστερα: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να επιστρέψουν αυτοί στην εξουσία.

--- Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκυβερνήσουν με τον κ.Μαρινάκη. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τον κ.Μαρινάκη από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει ανοιχτές στη δικαιοσύνη.

--- Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο άθλιο σκάνδαλο της Νοβάρτις. Ζητάνε την εξουσία, για να βάλουν στο αρχείο το μεγάλο πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

(«Συνομιλώντας» με το ακροατήριο, ο κ.Τσίπρας διευκρίνισε ότι «δεν είναι δική μας δουλειά να αποδωθεί δίκαιο, αυτό θα το κάνει η Δικαιοσύνη, δική μας δουλειά είναι να μην υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης»).

--- Ζητάνε την εξουσία, για να μη πληρώσουν μια, από τα δανεικά και αγύριστα θαλασσοδάνειά τους.

--- Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους καθαρούς.

Ο ελληνικός λαός, στον οποίο αποκαλύπτονται, δε θα τους κάνει ποτέ τη χάρη. Ποτέ ξανά πίσω».

Εθνικές κάλπες το φθινόπωρο

Ο κ.Τσίπρας έστειλε, πάλι, το μήνυμα για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο με τη φράση:

«Τώρα που δε τους κάναμε τη χάρη να πάμε σε πρόωρες εκλογές, έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν. Γιατί βλέπουν, ότι στις 26 Μάη θα πέσουν μέσα στη παγίδα που οι ίδιοι έστησαν.

Γιατί ξέρουν ότι από το 2015 έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να τους κερδίζουμε στις κάλπες».

Όσο για τις την αναμέτρηση των ευρωεκλογών, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τέτοιο αποτέλεσμα που «να καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που έστησαν» και «να είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα».

Υπενθυμίζοντας ότι «ψήφος στον Μητσοτάκη σημαίνει ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v