Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής, κατάντια

“Φιλοξενήθηκε για τρεις ημέρες στο κότερο της συνεργάστιδός μου κ.Παναγοπούλου, αν με ρωτούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες”. Σε οξύ τόνο η δευτερολογία του πρωθυπουργού: “Δεν φταίτε εσείς, τόσος είστε”.

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής, κατάντια

“Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής” αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην φράση του αρχηγού της ΝΔ “νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος”.

«Οτι θα φτάνατε στο κατάντημα σήμερα να παριστάνατε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου δεν το περίμενα. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε:

«Είμαι έντεκα αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος. Είσαι πολύ λίγος εσύ (σ.σ. προς τον κ.Μητσοτάκη απευθύνθηκε) για να μιλάς σε μένα για την ελιτ και για τους πολλούς. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ούτε μετοχές ούτε καταθέσεις. Δεν ντρέπεστε λιγάκι με τα fake news που χρησιμοποιείτε τόσα χρόνια;».

Για το περίφημο κότερο τόνισε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτη την κ.Παναγοπούλου, σύζυγο του (αποθανόντος) εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ο οποίος ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή. Τον Δεκαπενταύγουστο, που εσείς δεν θρηνούσατε, σε ελικόπτερα κάνατε βόλτες, φιλοξενήθηκα στο σκάφος της συνεργάτιδας μου για τρεις ημέρες. Είναι γνωστό, το έγραψαν τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μαρινάκη και δεν το διέψευσα διότι δεν έχω τίποτα να κρύψω. Αν μου το ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες, βγάζω και σέλφι. Είναι ντροπή σας να κλέβετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ για τη στάση του.

«Εγώ κ.Μητσοτάκη δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με του κ. Χριστοφοράκου. Δεν πήρα δανεικά κι αγύριστα όπως εσείς για τον Κήρυκα Χανίων. Δεν με χρηματοδοτεί off shore που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Δεν έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη που κατηγορείται σε υπόθεση ναρκωτικών. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας την πολιτική ζωή σ΄αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε, δώρο μας κάνετε. Αυτή είναι η κατάντια σας».

Απαντώντας στον κ.Μητσοτάκη και για το Μάτι, ο κ.Τσίπρας τόνισε: «Είπατε ότι χαρακτήρισα ξαναζεσταμένο φαγητό το ρεπορτάζ για τους θανάτους των ανθρώπων; Οχι, μίλησα για την επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του ‘18 με την ευγενική χορηγία του Σκάι και του ιδιοκτήτη του του κ.Αλαφούζου. Ο οποίος ήταν σε κόντρα με τον αείμνηστο πατέρα σας τον οποίον κατηγορούσε ότι ζητούσε ένα εκατομμύριο για μίζες. Γίνατε εσείς κήνσορας της ηθικής της Αριστεράς; Εσείς που τον συνεργάτη σας Νίκο Γεωργιάδη, που καταδικάσθηκε για παιδεραστία, τον κρατήσατε στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Ε, θα χρησιμοποιήσω φράση στελέχους σας: θα σας πάω μέχρι τέλους, δεν θα σας αφήσω».

Αντί τριτολογίας, ο κ.Τσίπρας απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ με ένα στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v