Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η 13η σύνταξη είναι προεκλογικό επίδομα

««Δεν θα δεχτώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας», επανέλαβε. Ζήτησε να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωεκλογές.

Μητσοτάκης: Η 13η σύνταξη είναι προεκλογικό επίδομα

Την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής. Σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους από την αντίστοιχη ομιλία της περασμένης Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό:

«Αφού μετατρέψατε την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σας και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές. Και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του».

Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά επιχείρησε την αποδόμηση του «δήθεν» -όπως το χαρακτήρισε- ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε τέσσεραπροφανή συμπεράσματα από την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση:

1. Ότι «ο Πολακισμός καθιερώνεται πλέον -και επισήμως- ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ. Τσίπρα. Όσοι ψηφίσουν σήμερα θετικά, σημαίνει ότι επιλέγουν να ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων και όχι στην Ελλάδα των πολλών. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του»

2. Ότι λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, «η κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα για την Ευρώπη».

3. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της χώρας.

4. Ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν τέτοιο πολιτικό βάρος. Και ουσιαστικά αποτελούν εθνική κάλπη. Είναι η πρώτη ευκαιρία να κρίνουν και να απαντήσουν οι πολίτες σε όσα έζησαν: στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στην εθνική πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών. Τα πραγματικά διλήμματα είναι αλήθεια ή ψέματα; Ευκαιρίες για τους πολλούς ή φτωχοποίηση; Ασφάλεια ή χάος; Ενότητα ή διχασμός; Γι’ αυτά θα ψηφίσουμε σε δύο Κυριακές από μεθαύριο. Και το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, με αφορμή την προ τριών ημερών συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Για να το καταλάβετε κύριε Τσίπρα, όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτήν την αίθουσα δεν θίγετε εμένα, αλλά το αξίωμά σας. Και όταν εγώ σας μιλάω στον πληθυντικό δεν το κάνω μόνο από ευγένεια, αλλά γιατί σέβομαι το θεσμικό ρόλο και των δυο μας... Ακόμα χειρότερο όμως από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν η εντελώς αχαρακτήριστη – προκαλεί θλίψη και ντροπή - επιλογή σας να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο».

«Είναι αλήθεια ότι συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε. Κάνει λάθος ο κος Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχτώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου».

Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα στίχο: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά θα σκύψουν για να βρουν λεκέδες στη δική σου.

"Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε "θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί.

Από την άλλη, αναγνώρισε το λάθος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη (χωρίς να τον ονοματίσει) να δημοσιοποιήσει φωτογραφία που θεωρούσε εσφαλμένα ότι έδειχνε τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τους χουντικούς. «Εγώ έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές», τόνισε.

Παράλληλα, επανέφερε τη συζήτηση στο θέμα της θαλαμηγού με την οποία έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός: «Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό. Είναι βαθιά πολιτική. Για δύο λόγους: Πρώτον, διότι ο πολιτικός, και δη ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν έχει ιδιωτική ζωή. Και οι διακοπές του πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές. Αφού, όπως μας είπατε, το ζήτημα ήταν ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε. Στο κάτω-κάτω το πρώτο αίτημα για την προοδευτική άσκηση της εξουσίας σε μια Δημοκρατία είναι η διαφάνεια. Δεύτερον, όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και τους επιχειρηματίες και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, λίγες εβδομάδες μετά από μια εθνική τραγωδία, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στους συνταξιούχους, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα: «Αυτό που δίνετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε τον πορεία προς τη συντριβή. Οι Έλληνες, όμως, και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι είναι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς.

Προσβάλλονται όταν τους αντιμετωπίζουν έτσι. Είναι μαθημένοι να απαιτούν και όχι να επαιτούν, όπως τους θέλει ο κ. Τσίπρας. Και θα το αποδείξουν σε 16 μέρες. Έπαθαν από εσάς και έμαθαν. Έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις, σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και αυτά μόνον οι δικές μας πολιτικές απελευθέρωσης της οικονομίας μπορούν να εγγυηθούν»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v