Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή

«Το μακελειό της Τετάρτης αποκάλυψε την παρακμή σε όλο της την έκταση», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ασκώντας κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ. Προτάσεις για ανάκαμψη της οικονομίας.

Γεννηματά: Επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή

"Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή εθνική ομάδα στο γήπεδο” είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα και μετά να πάνε σε εκλογές. Από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε βέλη τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε πρόταση για :

-Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου,

-Τη στήριξη για πέντε χρόνια των νέων που ξεκινούν δική τους επαγγελματική δραστηριότητα με απαλλαγή από φόρους και εισφορές,

-Τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για προσλήψεις νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα,

-Την υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης των νέων ζευγαριών για τρία χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται,

-Τη χορήγηση κατώτερης σύνταξης στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και 700 για το ζευγάρι,

-Τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και επιστροφή του φορολογικού συντελεστή στο 13%.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε «αρκετή ζημιά έκαναν, μεγάλο το πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό που προκάλεσαν. Το μακελειό της Τετάρτης αποκάλυψε την παρακμή σε όλο της την έκταση. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων. Συνέχισε λέγοντας “μομφή στο δηλητήριο, στον τοξικό λόγο, στη λάσπη, στις κοκορομαχίες, στις προσωπικές συγκρούσεις”

Μιλώντας στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως “ο Αλ. Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκαν μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα Εθνικής Ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού”

Ασκώντας κριτική στον Πρωθυπουργό επεσήμανε πως με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς» και πρόσθεσε πως εμφανίστηκε πάλι ως αντιμνημονιακός ωστόσο "τώρα το σίκουελ αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια".

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη στον Κ,. Μητσοτάκη λέγοντας ότι “ προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες". Συμπλήρωσε πως "ο κ.Μητσοτάκης κουβέντα και πάλι δεν είπε για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομία και την κρίση, το 2004-09. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε πάλι τίποτα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων. Για την τυφλή άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης".

Η Φώφη Γεννηματά πήρε εκ νέου το λόγο μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας “θέλω να υπενθυμίσω ότι η διακομματική επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό δημιουργήθηκε μετά από γραπτό αίτημα μου, άρα δεν ήρθαμε εκ των υστέρων”. Συνέχισε λέγοντας “εμείς δεν έχουμε εχθρούς αλλά πολιτικούς αντιπάλους. Και δεν έχουμε ίσες αποστάσεις από τον καθένα. Έχουμε αποστάσεις από τη συντήρηση, που σήμερα εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία”

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v