Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Δεν θα μας προσβάλει και εμάς ο ιός του πολακισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιδίδονται σε συγκρούσεις που έχουν ως μόνο στόχο τη συσπείρωση των κομματικών στρατών και τη συγκάλυψη των σκοτεινών όψεων της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Δεν θα μας προσβάλει και εμάς ο ιός του πολακισμού

Η Ελλάδα λοιπόν έχει ανάγκη από μια δυναμική συζήτηση, έχει ανάγκη από αντιπαραθέσεις, έχει ανάγκη από σύγκρουση απόψεων και ιδεών αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιδίδονται σε συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής και για πράγματα άσχετα με τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ελλήνων, τόνισε ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βουλή.

«Συγκρούσεις που έχουν ως μόνο στόχο τη συσπείρωση των κομματικών στρατών και τη συγκάλυψη των σκοτεινών όψεων της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας. Αυτή είναι η παλιομοδίτικη συνταγή των αριστερών και δεξιών κομματαρχών. Να συσπειρωθεί το στράτευμα, να φανατιστεί, να βγει στους δρόμους, να αλαλάζει το όνομα του ηγέτη και ας μένει η μισή κοινωνία μπερδεμένη αηδιασμένη και αμέτοχη» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο αρχηγός του Ποταμίου επέκρινε παράλληλα τις πολιτικές ομάδες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στην Ευρώπη. 

«Ο κύριος Βέμπερ, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας. Ο κύριος Βέμπερ δήλωσε - μόλις προχθές ξανά-αντίθετος στη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ταυτισμένος με τον Τραμπ. Ο κ. Βέμπερ δεν θέλει ένα "σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική" προκειμένου να δοθούν στους νέους Αφρικανούς άλλες επιλογές από το να μεταναστεύουν στην Ευρώπη. Μια παρωχημένη Δεξιά που φέρεται σαν δεινόσαυρος» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Και μετά είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα για την Ευρώπη… Αλήθεια ποια είναι η πρότασή σας για την Ευρώπη κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιους είστε; Πάμπλο ή Πέδρο; Οι Ποδέμος τι απέγιναν; Είστε ακόμη με τη Σάρα στη Γερμανία που έλεγε να φύγουν οι Έλληνες από την Ευρωζώνη; Και στη Γαλλία; Είστε με τον Μελανσόν; Με τους Αριστεριστές που αγκαλιαζόσασταν το ’15;» σημείωσε.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν. «Αναγέννηση! Για Ελευθερία- Προστασία –Πρόοδο. Η μόνη λύση για την Ευρώπη για να μην παραδοθεί ούτε στους συντηρητικούς ούτε στους λαϊκιστές. Στην προσπάθεια της Αναγέννησης μετέχει πλέον και ο Γκι Φέρχοφστατ με τους φιλελεύθερους.Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχει και το Ποτάμι! Για μια Ευρώπη με ενιαίο αμυντικό δόγμα, με ενιαίους κανόνες ασύλου, με υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης που θα ενισχύει τις επενδύσεις των μικρομεσαίων, με φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών, με ευρωπαϊκούς κανόνες για την προστασία των πολιτών από τα fake news. Με ριζοσπαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Για να το πω συνοπτικά» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. 

Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη. Και ας πούμε ότι πέφταμε στην παγίδα και συμμετείχαμε σε αυτή την κατρακύλα. Τι θα κέρδιζε ο πολίτης; Το Ποτάμι δεν συμμετείχε λοιπόν και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον "θλιβερό κατήφορο!". Ο τίτλος είναι της Εστίας, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν την διαβάσατε. "Χειρότερα δεν γίνεται…", έγραφε. Δεν θα μας προσβάλει και εμάς λοιπόν, "ο ιός του πολακισμού". Ο τίτλος είναι από την Καθημερινή. Που εμφατικά σημειώνει: κανείς δεν θέλει να θυμάται τη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή» υπογράμμισε ο κ. Θεωδοράκης. 

Ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης τώρα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι καταψηφίζει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v