Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη το τερματίσατε με την επταήμερη εργασία

«Ούτε τα γεράκια του ΔΝΤ δε μας την πρότειναν τόσο καιρό» είπε αναφερόμενος στην πρόταση για κατάργηση του 5θήμερου. «Ο λόγος του κ.Μητσοτάκη δε μοιάζει με υπόσχεση αλλά με απειλή, είναι χορηγός μας». Προς Βέμπερ: «Μην φυτρώνετετε εκεί που δεν σας σπέρνουν».

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη το τερματίσατε με την επταήμερη εργασία

Οι θέσεις που ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διακαναλική συνέντευξη οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να αναπροσαρμόσει την ομιλία του στα Γιάννενα και να προτάξει – με άφθονη δόση ειρωνείας – τα «όπλα» που του έδωσε ο αντίπαλος.

Στο επίκεντρο η θέση του αρχηγού της ΝΔ για κατάργηση του 5ήμερου («μετά από συνεννόηση εργοδότη-εργαζομένου») αλλά και η απαξιωτική αναφορά του (ξενδιάντροπο προεκλογικό επίδομα») στην μόνιμη καταβολή της 13ης σύνταξης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κ.Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλά προγραμματικά και επιλέγει μαύρη προπαγάνδα, με σύσταση και των επικοινωνιολόγων του. για να κρύψει τις πραγματικές του θέσεις.

«Διότι ο κ. Μητσοτάκης είναι μόνος υποψήφιος πρωθυπουργός στη πολιτική ζωή του τόπου που κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο λόγος του δε μοιάζει με υπόσχεση αλλά με απειλή», είπε και πρόσθεσε:

«Μια ήταν με το ασφαλιστικό Πινοσετ. Την άλλη με τη κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων. Την τρίτη με το 8άωρο που είναι ξεπερασμένο. Προχθές με τη 13η σύνταξη που είναι ανέφικτη και λαϊκισμός. Σήμερα όμως κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το τερμάτισε. Έσπασε όλα τα κοντέρ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι χορηγός μας».

Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε μεθαύριο στη Βουλή, αυτός δεσμεύθηκε για τη κατάργηση του 5ήμερου και τη καθιέρωση 7ήμερης εργασίας.

Να συνάπτεται λέει επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη. Να μην υπάρχουν δηλαδή ούτε Κυριακές, ούτε γιορτές, ούτε σχόλες για τους εργαζόμενους.

Και όλο αυτό λέει στο όνομα της προόδου που εμείς δε καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε κολλημένοι. Γιατί βρε αδελφέ, όλο αυτό θα γίνεται με τη συμφωνία του εργαζόμενου. Που σε μια αγορά εργασίας με ένα εκατομμύριο άνεργους, θα συμφωνεί με απολύτως ισότιμους όρους με τον εργοδότη, να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες για να μην απολυθεί.

Τι ωραία ιδέα ρε παιδιά; Ούτε τα γεράκια του ΔΝΤ δε μας τη πρότειναν τόσο καιρό.

Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στην εποχή των μνημονίων, πίσω στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει αποδεικνύει ότι έχει όραμα πιο μεγάλο. Να μας οδηγήσει κατευθείαν πίσω στον 18ο αιώνα.Στην εποχή του εργασιακού Μεσαίωνα».

«Πολιτικός αυτοεξευτελισμός»

Με αφορμή τα νομοσχέδια για τις 120 δόσεις και για τις μόνιμες ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε από το Ζάππειο, τα οποία θα αρχίσουν να ψηφίζονται από αύριο στη Βουλή, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Με τα μέτρα ελάφρυνσης που θα φέρνουμε αύριο στη Βουλή, έχουν βραχυκυκλώσει τελείως.

- Μια μας λένε τα μέτρα είναι δικά τους και τα αντιγράφουμε.
- Την άλλη μας λένε είναι άκρατος λαϊκισμός.
- Μια μας λένε ότι η 13η είναι καλοδεχούμενη αλλά μισή σύνταξη και έπρεπε να δοθεί περισσότερο.
- Την άλλη μας λένε ότι είναι ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα.

Αυτό αγαπητοί φίλοι, δεν είναι απλά αμηχανία αλλά πολιτικός αυτοεξευτελισμός.Διότι κύριε Μητσοτάκη αν η 13η Σύνταξη είναι ξεδιάντροπο επίδομα, τι διαμαρτύρεστε που δεν είναι μεγαλύτερη;

Και αν είναι ανέφικτος λαϊκισμός με τον οποίο συνεχίζεις να μη συμφωνείς και για αυτό σήμερα δε δεσμεύτηκες αν εκλεγείς να τη διατηρήσεις, τότε γιατί θα έρθεις να τη ψηφίσεις μεθαύριο;

Γιατί εκτός από πολιτικό βέρτιγκο, δεν έχεις και το θάρρος, τη πολιτική εντιμότητα να πείς διαφωνώ και δε θα τη ψηφίσω».

«Κουμάντο στην Βαυαρία, κ.Βέμπερ»

Σ΄αυτό το σημείο ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά στον υποψήφιο του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν (τον οποίον στηρίζει η ΝΔ) με αφορμή και το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος πολιτικός, εντός κι εκτός συνόρων, που αντέδρασε έντονα με τις ελαφρύνσεις και στηλίτευση το ευρωπαϊκό ταμείο για την ανεργία.

«Σιγά κύριε Βέμπερ. Μην είσαι τόσο χουβαρντάς.Τα λεφτά αυτά δίνονται από το υστέρημα και από τους κόπους του ελληνικού λαού. Μη φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουνε.

Και αν δε το έμαθες, η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Εσύ λοιπόν κουμάντο στη πατρίδα σου τη Βαυαρία και όχι στις επιλογές της κυρίαρχης ελληνικής κυβέρνησης»

Ο ελληνικός λαός να γνωρίζει όμως, ότι ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ψήφο σε Βέμπερ για Πρόεδρο της Κομισιόν».

Ποιές δημοσκοπικές διαφορές;

Επικαλούμενος την θερμή υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι πολίτες στις περιοδείες του, ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε εκ νέου τις δημοσκοπήσεις, παρατηρώντας ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαφορές (υπέρ της ΝΔ) εμφανίζονται μειωμένες.

«Ήδη, οι δημοσκοπικές εταιρείες που φοβούνται μη εξευτελιστούν τελείως το βράδυ των εκλογών, άρχισαν να μαζεύουν διακριτικά τις ψεύτικες διαφορές επιστημονικής φαντασίας, για να περισώσουν τα προσχήματα», είπε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v