Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα ΝΔ για τις ευρωεκλογές σε δυο δημοσκοπήσεις

Η ΝΔ προηγείται με με 29,3% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σε δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1. Πρωτιά της ΝΔ με διαφορά 8,8 μονάδες δείχνει και δημοσκόπηση της Interview.

Προβάδισμα ΝΔ για τις ευρωεκλογές σε δυο δημοσκοπήσεις

Σαφές προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία στη μάχη των ευρωεκλογών προβλέπει δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1 αλλά και της Interview για το Βεργίνα.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc, η ΝΔ προηγείται με 7,6 μονάδες, στο 29,3% έναντι 21,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. 

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, ενώ ακολουθούν η ΧΑ με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%. Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 12% του δείγματος.

Με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ λαμβάνει 30,6% έναντι 22,6% για το ΣΥΡΙΖΑ, 6,6% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για τη ΧΑ και 5,3% για το ΚΚΕ.  

Με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, η εκλογική επίδοση της ΝΔ προβλέπεται στο 35% έναντι 25,9% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτιά ΝΔ με 8,8 μονάδες σε δημοσκόπηση της Interview

Λίγα 24ωρα πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου , η Βεργίνα Τηλεόραση παρουσίασε μια αποκλειστική πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 14 Μαϊου

• Το 68% των ερωτηθέντων απαντούν πώς «τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός δεν θα επηρεάσουν την απόφασή τους για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές»

• ενώ το 45.5% των ερωτηθέντων απάντησαν πώς «η ΝΔ καλώς κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη»

• Οι διακοπές του κ Τσίπρα σε σκάφος εφοπλιστή, σύμφωνα με το 50.4% των ερωτηθέντων «προκάλεσαν πρόβλημα στη δημόσια εικόνα του Πρωθυπουργού»

Σταθερά πρώτη η ΝΔ στις Ευρωεκλογές-8,8% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ με ποσοστό 33% , έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές» , ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7.1% και ακολουθούν η Χ.Α με 6.9% και με μικρή διαφορά 6.6%, το ΚΚΕ.

Οι εκπλήξεις

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα μόνο η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα να …κόβει το νήμα των ευρωεκλογών με ποσοστό 2.9%. Με την αναγωγή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να βρίσκεται εντός του Κοινοβουλίου με 3,2% περίπου.

Στις …εκπλήξεις της έρευνας της Interview που παρουσιάζει αποκλειστικά η Βεργίνα Τηλεόραση, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κόμμα ΛΑΟΣ/ΠΑΤΡΙΕ που συγκεντρώνει το 1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων. Σε ανάλογα ποσοστά βρίσκεται η «Δημιουργία Ξανά» με 1.1%, το «ΛΑΕ» 1.0%, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» 1.0%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v