Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη

Με λόγια του Άρη Βελουχιώτη η ομιλία στη Λαμία. «Ούτε ο αρχηγός της ΝΔ θα εκλεγεί ούτε ο κολλητός του κ.Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν». Ελαφρύνσεις με σχέδιο, πρόγραμμα με ασφάλεια και «δεν σταματάμε εδώ».

Τσίπρας: Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη

Με Άρη Βελουχιώτη ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στην Λαμία, καθώς στην ίδια πλατεία, πριν από 75 χρόνια την επαύριο της απελευθέρωσης, έκανε την ιστορική του ομιλία το έμβλημα της Αριστεράς:

"Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία.

Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων."

Αυτά τα λόγια, όπως είπε ο κ.Τσίπρας, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, διότι «κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι δείχνουν γλαφυρά σε ποιο σημείο έφτασαν την πατρίδα μας, οι σωτήρες και οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας».

«Αυτά είναι τα λόγια του Αρη Βελουχιώτη στις μέρες της απελευθέρωσης και της συλλογικής ανάτασης του λαού μας, που όμως μετά, γιατί έτσι το θέλησαν οι ισχυροί αυτού του κόσμου και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, κατέρρευσαν. Για να βγει στο προσκήνιο η αντίδραση, ο διχασμός, οι διώξεις και τα μαύρα χρόνια της Ελλάδας των εθνικοφρόνων».

«Δεν δίστασαν τόσα χρόνια»

Η κριτική του στο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν περισσότερο σφοδρή από ποτέ. «Δεν δίστασαν ποτέ, να κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να βολέψουν τους λίγους και τους εκλεκτούς αυτού του κόσμου. Τους δικούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους της τάξης τους.

* Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου.

* Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα χατίρια των βιομηχάνων.

* Όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις και διέλυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για να στείλουν πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

* Όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, των βιομηχάνων, των καναλαρχών, των ολιγαρχών αυτού του τόπου».

Για να προσθέσει με έμφαση: «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος τους. Ένας φανατικός νεοφιλελεύθερος, που δεν διστάζει να μιλήσει ακόμα και με τον πιο κυνικό τρόπο για τους πολλούς και τη θέση που τους επιφυλάσσει, που θέλει να εφαρμόσει τα φρικτά προγράμματα του ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην προεκλογική τακτική του αντιπάλου και στο πρόγραμμά του «εις βάρος των πολλών» που σιγά-σιγά αποκαλύπτει, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Όσο και αν προσπαθούν να πάνε την ατζέντα στη λάσπη, το βούρκο και την παραπολιτική, ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Ακούει τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται 7ημερη εργασία, να προωθεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ, να λοιδωρεί το 8ωρο, να υπόσχεται να ανταλλάξει τα πλεονάσματα με νέο σκληρό πακέτο λιτότητας. Τον βλέπει να επαίρεται για τις σχέσεις του με τον άνθρωπο που κάνει το Σόιμπλε να μοιάζει μετριοπαθής, τον ανθέλληνα κ. Βέμπερ που μάλλον έχει μείνει στα χρόνια του Όθωνα και μας απευθύνεται λες και είμαστε καμιά εξεγερμένη αποικία. Είμαστε ανεξάρτητη, ελεύθερη, κυρίαρχη Ευρωπαϊκή χώρα κ. Βέμπερ. Και θα παραμείνουμε. Γιατί και ο κολλητός σας θα ηττηθεί στις εκλογές και εσείς δεν θα εκλεγείτε πρόεδρος της Κομισιόν».

Κάλεσε μάλιστα τον Βαυαρό υποψήφιο να ασχοληθεί με την οικονομία της χώρας του «που έχει γίνει αδύναμος κρίκος»

Το δίλημμα: Με τους ελίτ ή με τους πολλούς

Στο παραπάνω πλαίσιο έθεσε και το δίλημμα που θέτει ο κ.Μητσοτάκης για τις εκλογές: «Είναι το δίλημμα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας.Η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών. Το δικό μας δίλημμα είναι η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει».

Επικαλούμενος μάλιστα την εμπειρία του στις περιοδείες, «απάντησε» στον Κ.Μητσοτάκη ότι «έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο, πάμε για νίκη όχι για ντέρμπι».

Μιλώντας εκ νέου για τον αναγκαίο συμβιβασμό που έγινε το καλοκαίρι του 2015 και για τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση ώστε να τερματισθεί η μνημονιακή κρίση, επανέλαβε ότι «υπάρχει σχέδιο και ασφάλεια, χωρίς ναρκοθετήσεις για την ομαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

Με την επισήμανση «δεν πανηγυρίζουμε, ξέρω καλά, ότι ο απλός κόσμος, οι πολλοί, περνάνε ακόμα δύσκολα», απαρίθμησε τα βήματα που έχουν γίνει «με γοργό ρυθμό» από τον Αύγουστο. Υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευση «τα ψήφισε ένα προς ένα παρότι μίλησε για λαϊκισμό».

Αφού διευκρίνισε πως τα θετικά μέτρα που υλοποιούνται από τον περασμένο Αύγουστο «δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές, είναι το ελάχιστο από τις δικές σας θυσίες σας που ανταποδίδουμε τώρα που μπορούμε».

--- «Δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘ.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τις 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των πολιτών σε ταμεία και εφορία.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε στο Ζάππειο.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε την απόδοση της 13ης σύνταξης.

--- Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

--- Συνεχίζουμε με τα μέτρα στήριξης για το 2020

Και δεν σταματάμε εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v