Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Economist: Σε «καταιγίδα» ο Τσίπρας λόγω των διακοπών του

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μειώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει το περιοδικό Economist, που αναφέρεται επίσης στην επικοινωνιακή καταιγίδα που προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τις διακοπές του πρωθυπουργού τον περασμένο Αύγουστο.

Economist: Σε «καταιγίδα» ο Τσίπρας λόγω των διακοπών του

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που τον εμφανίζουν να κάνει διακοπές σε σκάφος επιχειρηματία, γράφει το Economist.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τα αριστερά του διαπιστευτήρια, καθώς πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών, που θεωρούνται ως πρόβα για τις εθνικές εκλογές», σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει πως στις συγκεντρώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσπαθεί να αποστασιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διεφθαρμένη πλούσια ελίτ, την οποία κατηγορεί πως έριξε τη χώρα σε μία πρωτοφανή οκταετή κρίση».

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη δοκιμασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: φωτογραφίες που τον εμφανίζουν σε σκάφος ενός μεγιστάνα τον περασμένο Αύγουστο εμφανίστηκαν σε πάρα πολλά ελληνικά sites. Οι διακοπές του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν είχαν ανακοινωθεί, θεωρήθηκαν ασέβεια στη μνήμη των 102 ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε μία καταστροφική δασική πυρκαγιά τον προηγούμενο μήνα».

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως ορισμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός χάνει την επαφή του με τους ψηφοφόρους και πως πέρασε πρόσφατα μία εβδομάδα στην Κρήτη, κάνοντας διακοπές μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Πολλοί Έλληνες συγκλονίστηκαν όταν ο κ. Πολάκης αντιπαρατέθηκε με έναν νεαρό ψυχίατρο που είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, για τις διαδικασίες πρόσληψης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Πολάκης αγνόησε τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη, προσθέτει το Economist, σχολιάζοντας πως το περιστατικό υποβάθμισε και ο κ. Τσίπρας, που περιέγραψε τον αναπληρωτή υπουργό ως έναν «αψύ νησιώτη».

Το Economist αναφέρεται επίσης στην πρόταση μομφής που κατέθσε η ΝΔ και την οποία ο Αλ. Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και στις πρόσφατες παροχές που ενέκρινε η ελληνική Βουλή. Σημειώνει, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει αναβάλει τη δέσμευση που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου, ενώ στις δημοσκοπήσεις, το προβάδισμα που έχει η ΝΔ συρρικνώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v