Α. Τσίπρας: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

«Οι εκλογές δεν είναι Στοίχημα που τις κερδίζει όποιος πληρώνει» είπε από τον Πειραιά. Αιχμές για Β. Μαρινάκη. «Αντε γεια στους βαρώνους που κηλιδώνουν τον τόπο». Αισιόδοξος ότι «όσοι είχαν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα τη νύχτα της Κυριακής δεν θα τους πιάνει ο ύπνος».

Α. Τσίπρας: Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

Με αναφορά (και επίθεση) στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

Επικαλούμενος τα μηνύματα που θέλουν τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ συνεχώς να μειώνεται, τόνισε:
«Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι η εικονική πραγματικότητα των αναλύσεων και τον δημοσκοπήσεων, σαν τους αγώνες του Στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Κάνουν λάθος. Mπορεί να έχουν χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους, βουλευτές, δημοσιογράφους αλλά λαό δεν μπορούν να αγοράσουν».

Προσέθεσε δε ότι «έχουν στήσει μιντιακή παράγκα και νομίζουν ότι θα νικήσουν. Στην κάλπη θα διαπιστώσουν το λάθος τους».

Δίνοντας έμφαση στην εικόνα των τελευταίων ημερών, πρόσθεσε:  «Το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας, σχεδίαζε την παλινόρθωσή του από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε.

Στην αρχή με την περίφημη ‘αριστερή παρένθεση’, έχοντας ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς δανειστές. Μετά μιλούσαν για κοινωνικό όλεθρο και για καταστροφή, προέβλεπαν ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια. Στο μεταξύ, είχαν φροντίσει να συσσωρεύσουν μέσα ενημέρωσης, ώστε να στρέψουν το δικό μας όπλο, τον λαϊκό κόσμο, εναντίον μας.  Ξεκίνησαν το πείραμα από τον Πειραιά, προσπάθησαν να σπείρουν αμφιβολίες για την εντιμότητά μας. Όμως, δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, αλλά χρειάζεται αφήγημα, χρειάζονται προτάσεις, χρειάζεται και να μην τρομάζεις τον λαό όταν παρουσιάζεις τις θέσεις σου. Και όσο ο λαός τους γυρίζει την πλάτη τόσο τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με περισσότερη λάσπη».

Σημείωσε εκ νέου ότι δεν αναφέρεται μόνο στον θεσμικό αρχηγό της ΝΔ αλλά και στον «φυσικό αρχηγό της που τώρα βγαίνει συχνά στο μεϊντάνι», εννοώντας τον κ. Μαρινάκη.  Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του καλώντας τον λαό του Πειραιά να πει «άντε γεια στους βαρώνους που κηλιδώνουν αυτό τον τόπο».

«Τα είπα-θα τα κάνω» το αφήγημα Μητσοτάκη

Αφού απαρίθμησε τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που ήδη θεσμοθετήθηκαν (παραπέμποντας σε νέες ελαφρύνσεις στο άμεσο μέλλον), αλλά και τις θέσεις που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης υποχρεώνοντας τη ΝΔ να προβαίνει σε διευκρινίσεις («δεν είναι αυτό που νομίζετε»),ο κ. Τσίπρας φωτογράφισε με μεγαλύτερη ευκρίνεια το εκλογικό δίλημμα αυτής της Κυριακής αλλά και της εθνικής κάλπης. «Αν τυχόν κερδίσει η ΝΔ, που δεν θα συμβεί, ο κ.Μητσοτάκης θα πει «εγώ τα είπα γι΄αυτό θα τα κάνω».

Και συνέχισε:  «Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η 13η σύνταξη, η ενίσχυση του εισοδήματος, τα μόνιμα μέτρα που ανακοινώσαμε».

«Σήμερα που έφυγαν πάνω από το κεφάλι μας οι τεχνοκράτες και τα τρωκτικά, δεν σας λέμε ότι ζούμε σε παράδεισο.  Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στους πολλούς τις θυσίες που έκαναν, με μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης για τους πολλούς.

Aυτά τα μέτρα δεν ήταν δεδομένο ότι θα έρχονταν εάν μεθοδικά δεν τα σχεδιάζαμε τρία χρόνια τώρα. Εμείς, που παραλάβαμε τα ταμεία της χώρας χωρίς ούτε ένα ευρώ μέσα».

Συνεπώς, όπως κατέληξε: «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης σ΄αυτά τα μέτρα ενίσχυσης των πολλών, στα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αντιθέτως, όπως είπε, οι σκληροί τεχνοκράτες που καιροφυλακτούν στις Βρυξέλλες ή πολιτικοί όπως ο κ. Βέμπερ («που θέλει τρομάρα του να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν») θα πάρουν το μήνυμα να ακυρώσουν ό,τι κοινωνικό προώθησε η κυβέρνηση.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το ευρω-εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός είπε πως όσοι είχαν προεξοφλήσει την έκβαση αυτής της μάχης, θα έχουν μία δυσκολία να κοιμηθούν τη νύχτα της Κυριακής, δεν θα τους πιάνει ο ύπνος».

Μαρίνα Μάνη m.mani@euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v