Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Προοδευτικό προσκλητήριο «όπως και το '80»

Προσκλητήριο και «στον μετριοπαθή κόσμο που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο». Βεβαιότητα για την Κυριακή διότι «οι αντίπαλοί μας έπεσαν στην παγίδα που έστησαν και πίστεψαν τα ψέμματά τους».

Τσίπρας: Προοδευτικό προσκλητήριο «όπως και το 80»

Στις «ημέρες του ‘80» παρέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη μαζικότητα της συγκέντρωσης στο Αγρίνιο, με σαφές μήνυμα ωστόσο για τους αποδέκτες του.

«Οι συγκεντρώσεις μας θυμίζουν το ΄80, τις ημέρες της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, ο οποίος συσπειρώνεται όποτε υπάρχει προοδευτικό προσκλητήριο».

Και όχι μόνο: ο κ.Τσίπρας απηύθυνε αυτή τη φορά προσκλητήριο και σε πολίτες πέραν του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, «στον μετριοπαθή κόσμο που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της».

Προβάλλοντας βεβαιότητα για το αποτέλεσμα της Κυριακής, ύψωσε τους τόνους για την τριετή τακτική της ΝΔ.

«Οι αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι το ψέμα, η διαστρέβλωση, τα fake news και η προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη.

Υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που τάχει βάλει με τα θηρία και τα νίκησε.

Σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις», είπε, παραπέποντας στη γνωστή ρήση του Μάο.

Και συνέχισε:

«Οι αντίπαλοι μας έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν. Πίστεψαν τα ίδια τους τα ψέματα.

Εδώ και μια τριετία, ξεσκονίζουν τα παλιά τους κοστούμια, τα κοστούμια της εξουσίας.

Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.

Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι είχαμε και σχέδιο και σκοπό. Και κυρίως αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο, εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

Όσο και αν έβαλαν τα δυνατά τους για να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός, δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν.

Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια.

Και οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές.

Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση.

Γιατί λοιπόν να τους κάνουμε τη χάρη; Για ποιο λόγο να γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που έριξαν ένα λαό στην απόγνωση;».

Επανέλαβε, βεβαίως, το ευρω-εκλογικό δίλημα της Κυριακής, λέγοντας ότι οι μόνιμες ελαφρύνσεις που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν θα «αναγράφονται» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι πολίτες θα πρέπει να τις εγκρίνουν.

«Οι πολλοί ενώνουν, οι ελίτ διχάζουν»

Ειδική αναφορά επιχείρησε ο κ.Τσίπρας στην προσπάθεια διχασμού που καταβάλλει ο αντίπαλος, καλώντας σε ενότητα:

«Ξέρω ότι οι αντίπαλοι μας, πόνταραν και ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό. Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης.
Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας χωρίσουν ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες.

Στην ιστορία αυτού του τόπου, όμως, ο διχασμός έφερε μονάχα δεινά. Και αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία.

Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση. Για αυτό μιλάμε για τους πολλούς.

Οι πολλοί ενώνουν δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών.

Γι’ αυτό λοιπόν σας καλώ όλους, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να πάμε στις κάλπες την Κυριακή, ‘Με λογισμό και μ’ όνειρο όπως έγραφε ο Σολωμός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου».
Παραδώσαμε την Ιόνια Οδό

Όπως το συνηθίζει σε όλες τις ομιλίες του στις πόλεις της χώρας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έγιναν αυτά τα τρία χρόνια στην Δυτική Ελλάδα, με έμφαση τις υποδομές και – βεβαίως – την παράδοση της Ιονίας Οδού.

«Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο κατάλογος των έργων υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ατελείωτος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v