Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή Βαρουφάκη στην Ελλάδα

Την επιστροφή του στην Ελλάδα όπου το κόμμα του θα είναι υποψήφιο στις εθνικές εκλογές προετοιμάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Οι επιδιώξεις του για τις ευρωεκλογές.

Επιστροφή Βαρουφάκη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων τις οποίες παραθέτει η Deutsche Welle, ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώτος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Δεν θέλω να μπω στο Ευρωκοινοβούλιο» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση της Süddeutsche Zeitung για την υποψηφιότητά του με το κόμμα Diem25 (Democracy in Europe Movement 2025). «Δεν θέλω να μπω στο Ευρωκοινοβούλιο… Θέλω μόνο να αντιπαρατεθώ και για αυτό χρησιμοποιώ τον προεκλογικό αγώνα», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μετά τις εκλογές θα παρουσιάσει τη «νέα πράσινη συμφωνία» του κινήματός του και θα εγκαταλείψει τη θέση του, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως ο Γ. Βαρουφάκης θα επιστρέψει στην ελληνική πρωτεύουσα. «Ο Βαρουφάκης θέλει να μπει το κίνημά του στη Βουλή και να ανεμιχθεί και πάλι με την πολιτική. ‘Δεν θα κυβερνήσουμε αλλά θα μπούμε στο Κοινοβούλιο και θα ξεκινήσουμε από πολύ χαμηλά’…»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v