Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές -πιθανόν στις 30 Ιουνίου- πηγαίνει μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει. Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Ανακοίνωση ΝΔ.

Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Τσίπρας

«Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε κόντρα στο ρεύμα με όπλο την αξιοπρέπεια και την στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και μόλις ανασάναμε θέσαμε την κρίση του λαού ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Δεν κρυφτήκαμε είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά μας. Αυτός της εξόδου από το μνημόνια με τους πολλούς στο προσκήνιο και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας και της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την πορεία. Για να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξιο των προσπαθειών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και στατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς, η αφοσίωση στον λαό είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας και η ψυχή μου.

Δεν ξεχνά κανείς από εμάς από πού ξεκίνησε και που ανήκει. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και ήδη το κάνει», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Η τελική ετυμηγορία, όμως ανήκει πάντα στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα. Είμαι και θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. Αμέσως μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών».

«Ο ελληνικός λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμά μας. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, για άλλη μία φορά, σε αυτό το στήριγμα. Στο μοναδικό μας στήριγμα. Σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Απευθύνομαι σε αυτούς, με ειλικρίνεια και πάλι, και ζητάμε τη δική τους εντολή. Την καθαρή εντολή. Πορεύτηκα και πορευτήκαμε πάντοτε με το κεφάλι ψηλά. Με μοναδικό γνώμονα να μπορεί ο ελληνικός λαός, όλοι και όλες, οι πολλοί, να πορεύονται με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδινε και τη δίνει, θα τη δίνει πάντα ο ελληνικός λαός. Θα τη δώσετε όλες και όλοι εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Κι αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και γι’ αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ευχαρίστησε όσους έδωσαν την μάχη των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια, όπως είπε.

ΝΔ: Οι Έλληνες έδωσαν τη λύση με την ψήφο τους

Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v