Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Μεσαίος χώρος και κακή επικοινωνία οδήγησαν στην ήττα

Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία. Επικέντρωση στην οικονομία-ανάπτυξη από τον Α.Τσίπρα. Προς αλλαγή επικοινωνιακής ομάδας, ανοικτές συνελεύσεις και περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεσαίος χώρος και κακή επικοινωνία οδήγησαν στην ήττα

Με ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και περιοδείες όλου του στελεχιακού δυναμικού του, θα δοθεί η μάχη των εθνικών εκλογών.

Αυτό αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα για μία πρώτη αποτίμηση του ευρωεκλογικού αποτελέσματος και, κυρίως, το πώς θα δοθεί η μάχη για την εθνική κάλπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε κριτική από όλα τα στελέχη για το προηγούμενο διάστημα, που αφορούσε την ανάδειξη των επιχειρημάτων με αποκορύφωμα την έλλειψη επικέντρωσης στον μεσαίο χώρο.

Αναφορές έγιναν και για λανθασμένες ή αρνητικές προσωπικές συμπεριφορές, καθώς και για “πολύ κακή” επικοινωνιακή ομάδα, η οποία, όπως αποφασίσθηκε, θα αλλάξει, μαζί με τη διαφημιστική εταιρία που “έτρεξε” τα spots.

Σχετικά με την Προοδευτική Συμμαχία, οι περισσότεροι εστίασαν στον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε η περίφημη “διεύρυνση” του ΣΥΡΙΖΑ (και για κάποια “πρόσωπα από το παρελθόν” που δεν έπρεπε να προσεγγιστούν), ωστόσο συμφώνησαν ότι το σχήμα θα δώσει και την μάχη των εθνικών εκλογών.

«Η νίκη στις εκλογές είναι τόσο εφικτή όσο και αναγκαία για τη χώρα», εκτίμησαν, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόνο ο Νίκος Φίλης εμφανίσθηκε περισσότερο επιφυλακτικός.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, εκτιμήθηκε ότι «πρέπει να πάρουμε υπόψη το μήνυμα των πολιτών, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές”.

Ως πλαίσιο της αντιπαράθεσης, αναφέρθηκε: “Το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετια, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών”.

Ο κ.Τσίπρας επικέντρωσε στο οικονομικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος κυρίως στις κοινωνικές ομάδες που τιμώρησαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα την κυβέρνησης, δηλαδή στον μεσαίο χώρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v