Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ανδ. Ρουπακιώτης νέος υπουργός Εσωτερικών

Αχτσιόγλου και Κρέτσος οι «εκλογικοί» εκπρόσωποι κόμματος-κυβέρνησης. Παραιτείται ο Α. Χαρίτσης, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Α. Ρουπακιώτης, συζητήσεις και με Μιχάλη Σταθόπουλο.

Ο Ανδ. Ρουπακιώτης νέος υπουργός Εσωτερικών

Στα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν την εκλογική προετοιμασία οφείλεται η καθυστέρηση στη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής. Κατά τις πληροφορίες, τα κενά κλείνουν και οι ανακοινώσεις είναι θέμα ωρών.

Εντός της ημέρας θα υποβάλει την παραίτησή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και θα αναλάβει «υπηρεσιακός» ο νομικός Αντώνης Ρουπακιώτης (φωτ.). Προηγουμένως είχε γίνει σχετική συζήτηση και με τον Μιχάλη Σταθόπουλο αλλά δεν προχώρησε.

Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών γίνεται «εθιμικώ δικαίω», επειδή πρόκειται για το υπουργείο που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών και, συνεπώς, προκρίνεται η αντικατάστασή του από πρόσωπο που δεν ανήκει στο απερχόμενο κυβερνών κόμμα.

Αποφάσεις έχουν ληφθεί και για τα πρόσωπα των εκπροσώπων. Η Έφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Λευτέρης Κρέτσος εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι προκάτοχοί τους (Ράνια Σβίγκου και Δημήτρης Τζανακόπουλος, αντίστοιχα) θα «κατέβουν» υποψήφιοι με σταυρό, οπότε θα έχουν δυνατότητα ελάχιστων ραδιο-τηλεοπτικών εμφανίσεων, όπως ορίζει η εκλογική νομοθεσία.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να «κλείσει» τα ψηφοδέλτια, πλην του Επικρατείας, το οποίο ανακοινώνεται αργότερα. Οι συνδυασμοί έχουν ολοκληρωθεί για το σύνολο της περιφέρειας, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στο Λεκανοπέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v