Κουβέλης: Η ΝΔ προωθεί ρυθμίσεις του ΔΝΤ

Στις εκλογές αντιπαρατίθενται η προοδευτική πολιτική και ο νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας. Η μεσαία τάξη δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση μέχρι τα τέλη του 2014.

Κουβέλης: Η ΝΔ προωθεί ρυθμίσεις του ΔΝΤ

Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στον Alpha, όπου αναφερόμενος στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σχολίασε πως η νομοθετική ρύθμιση, υπηρετεί την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, τη δίκαιη δίκη και «προφανέστατα την ποινική αξίωση της Πολιτείας να αντιμετωπίζει όλες εκείνες τις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου υποστήριξε πως «αντιπαρατίθενται δύο συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον και την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Από τη μία πλευρά μία προγραμματισμένη και προοδευτικού περιεχομένου πολιτική και από την άλλη ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός, ο οποίος εάν ενισχυθεί θα έχει εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα και για την κοινωνία αλλά συνολικά για τη διεκδικούμενη πορεία της χώρας μας. Μία τέτοια εξέλιξη θα συνιστά οπισθοχώρηση και οπισθοδρόμηση».

 «Η ΝΔ προβάλλει ψευδεπίγραφα ότι τα μεσαία στρώματα επλήγησαν από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη επίθεση που δέχθηκε η μεσαία τάξη ήταν η περίοδος μέχρι και τα τέλη του 2014, στη βάση συγκεκριμένων αριθμών, μέτρων και στοιχείων» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει μία περαιτέρω στήριξη της μεσαίας τάξης , η οποία αναμφισβήτητα έχει πληγεί».

«Η κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα να δώσει πολύ περισσότερα εάν δεν υπήρχε η καταπίεση της μνημονιακής περιόδου και της μνημονιακής εποπτείας η οποία ασκήθηκε στη χώρα μας. Δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Η έξοδος από τη μνημονιακή επιτήρηση διαμορφώνει καινούριες συνθήκες αναφορικά με μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος. Αυτό ακριβώς κάνει και μακάρι να είχε τη δυνατότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα να έδινε πολύ περισσότερα , όχι με την έννοια της δωρεάς και της χορηγίας, αλλά με την έννοια της κυβερνητικής παρέμβασης σε όσα αρνητικά έχουν διαδραματιστεί στη διάρκεια των οκτώ χρόνων μνημονιακής περιόδου. Η ΝΔ σήμερα με την πολιτική της εισηγείται-εμμέσως πλην σαφώς- την επιστροφή στις μνημονιακές ρυθμίσεις. Με άλλο τρόπο, με καλύμματα διαφορετικού χαρακτήρα, αλλά στην ουσία περί αυτού πρόκειται, εάν κανείς παρακολουθήσει τα όσα αποσπασματικά η ΝΔ αναφέρει ως ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία. Αντιθέτως, οι ρυθμίσεις οι οποίες είτε φανερά λέγονται είτε υποκρύπτονται πίσω από όσα ο κ. Μητσοτάκης διατυπώνει, αποκαλύπτουν την επιλογή της ΝΔ να επαναφέρει μία πολιτική που παραπέμπει σε ρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των μνημονίων», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v