Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Β. Βασιλικός αντί Γ. Γραμματικάκη στο Επικρατείας

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αλλά και οι Τέρενς Κουίκ και Σπύρος Δανέλης. Για “προσωπικούς λόγους” δεν θα βρίσκεται στο Επικρατείας ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Β. Βασιλικός αντί Γ. Γραμματικάκη στο Επικρατείας

Ο Τέρενς Κουίκ και ο Σπύρος Δανέλης θα είναι υποψήφιοι του “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Στο νέο “πακέτο” ψηφοδελτίων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κουμουνδούρου, φιγουράρει το όνομα του πρώην μέλους των ΑΝΕΛ και υφυπουργού κ.Κουίκ (στον Β΄Τομέα Αθήνας) , ο οποίος δεν είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πριν από δύο μήνες μόλις ορκίσθηκε βουλευτής ως πρώτος επιλαχών (κι αφού είχε αποχωρήσει από το κόμμα του Πάνου Καμμένου) στη θέση του βουλευτή του κόμματος Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος, όπως είχε δεσμευτεί, υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και παρέδωσε την βουλευτική έδρα.

Σήμερα και οι δύο “κατεβαίνουν” υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Κώστας Ζουράρις (Α΄Θεσσαλονίκης), Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισα) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησία).

Ανακοινώθηκε επίσης το ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου στο οποίο, όπως αναμενόταν, συμμετέχει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με το τότε κόμμα του (τον Φεβρουάριο) όταν παραβίασε την απόφαση και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όσο για το εν αναμονή Επικρατείας, επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής θα τεθεί ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος, μάλιστα, μετείχε στην ειδική εκδήλωση με ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων που είχε οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις ευρωεκλογές.

Αντιθέτως, ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν δέχθηκε να συμπεριληφθεί «για προσωπικούς λόγους».

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σ΄αυτή την απόφαση συνέβαλε η αντίδραση στελεχών του κόμματος στο νομό.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δ.Σεβαστάκης

Απών από το ψηφοδέλτιο Σάμου αλλά παρών στις μάχες που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο μέχρι χθες βουλευτής του Δημήτρης Σεβαστάκης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων: "οι κεντρικές επιλογές μου είναι η ζωγραφική, η τέχνη μου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η συγγραφή. Οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση.

Ιεραρχώντας έτσι, θεωρώ την υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ως κάτι που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες.

Φυσικά θα συμμετέχω στην προεκλογική μάχη, στηρίζοντας την παράταξη, τις δυνάμεις της προόδου και της πολιτικής νηφαλιότητας και φυσικά θα είμαι σταθερά ενεργός και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v