Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: «Κάτω τα χέρια από τις οικονομίες του λαού»

Για «κρυφό σχέδιο» που αποκάλυψε ο Μπ.Παπαδημητρίου μίλησε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα. «Πόσα δισ. ακόμα θα ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων;». Ειδική αναφορά στον Παπανδρέου και στις μάχες με την Δεξιά. «Κατηγορώ» σε ΚΙΝΑΛ για στήριξη στη ΝΔ.

Τσίπρας: «Κάτω τα χέρια από τις οικονομίες του λαού»

Για «κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη» να εντάξει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, «δηλαδή σε νέο μνημόνιο», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Σήμερα αποκαλύφθηκε το σχέδιό τους, το είπαν σήμερα καθαρά: πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Αυτό που ήθελε ο κ.Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε, διότι πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο μνημόνιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Και απέδωσε σ΄αυτά τα κρυφά σχέδια την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν δημοσίως σε προγραμματική βάση.

«Τόσες μέρες ρωτάω τον κ.Μητσοτάκη και απάντηση δε παίρνω. Γιατί λέει ότι πρέπει να δελεάσει τους εταίρους μας με μεταρρυθμίσεις για να ρίξει τα πλεονάσματα, αφού εμείς αυτό το έχουμε ήδη καταφέρει καταθέτοντας μέρος των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνουν ελαφρύνσεις σε φόρους και στήριξη του λαού μας;

Σήμερα κατάλαβα γιατί: ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες.

Αυτά τα χρήματα, όμως, τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα.

Σε αυτά τα χρήματα δε πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι. Πόσα χρόνια θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών;

Πόσα δισ. ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων;»

«Οι πατριδοκάπηλοι της Δεξιάς κάνουν τον Κινέζο»

Ο κ.Τσίπρας έδωσε συνέχεια στις αποκαλύψεις για τις επιστολές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί το «σκοπιανό», κατηγορώντας με σφοδρότητα τη ΝΔ για πατροδοκαπηλεία και υποκρισία.

«Οι υποκριτές της δεξιάς, οι πατριδοκάπηλοι έστηναν μια άθλια εθνική σκευωρία που τούτες τις μέρες αποκαλύπτεται. Αυτοί που είχαν παραδώσει από το 2005 το όνομα. Αυτοί που δεν είχαν βάλει κανένα όρο για αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας και δεχόντουσαν το Μακεδονία παντού, μέσα έξω.

Έστησαν ένα απίστευτο γαϊτανάκι υποκρισίας, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους, δίχασαν τον ελληνικό λαό για να πάρουν μια χούφτα ψήφους.

Πότισαν με εθνικιστικό δηλητήριο τη νέα γενιά και σήμερα κάνουν το Κινέζο, δεν λένε κουβέντα.

Εμείς όμως που ξανακερδίσαμε την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, που αποκτήσαμε μια σύμμαχο και φίλη χώρα στα Βόρεια σύνορά μας, δικαιωνόμαστε ήδη από τη ζωή και τη πραγματικότητα.

Γιατί σήμερα είναι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

Τι έλεγε η Δεξιά στον Ανδρέα Παπανδρέου;

Καθώς απευθυνόταν από την έδρα της Αχαϊας, ο κ.Τσίπρας επιφύλαξε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου να υπενθυμίσει, σε αντίστηξη, τον ρόλο της Δεξιάς ακόμα και μετά την πολιτική αλλαγή του 1981.

«Για θυμηθείτε οι παλιότεροι, τι έλεγε η Δεξιά στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση; Οτι ξεπλένει τους συμμορίτες – έτσι μιλάνε άλλωστε ακόμα και σήμερα για τους ήρωες της Αντίστασης.

Τι του έλεγε όταν έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους; Ότι «θα μας κάνεις Σοβιετική Ένωση».

Όταν εκσυγχρόνισε το οικογενειακό δίκαιο, του έλεγαν «τα βάζεις με τα ιερά και τα όσια της πατρίδας» και ότι «η γυναίκα δεν μπορεί να είναι ίσα κι όμοια με τον άνδρα».

Τα ίδια τώρα λένε και σε μας, γιατί ο λύκος τρίχα αλλάζει αλλά χούι δεν αλλάζει.

Φέρνουμε νόμους για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μας λένε ιδεοληπτικούς.

Φέρνουμε νόμους για την ισότητα και τη δικαιοσύνη για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού, μας λένε βέβηλους.

Φέρνουμε συμφωνίες που κάνουν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές πεδίο, μας λένε προδότες.

40 χρόνια τα ίδια και τα ίδια, οπισθοδρόμηση, συντηρητισμός, μια Ελλάδα φοβική.

Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που προοδεύει, που εξελίσσεται. Αυτή είναι η παράδοση μας, αυτό είναι το όραμα μας και δεν θα αφήσουμε ξανά την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Συμφωνία Μητσοτάκη-Γεννηματά

Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του «παλιού ΠΑΣΟΚ», ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε την «σημερινή ηγεσία της μετεξέλιξης τους, του ΚΙΝΑΛ” ότι έχει ήδη συμφωνήσει να στηρίξει την επόμενη μέρα για κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, με αντάλλαγμα το κούρεμα των θαλασσοδανείων και των δύο κομμάτων που ξεπερνάνε τα 500 εκατ. ευρώ. “Πρόκειται για ανίερη συμμαχία στην πλάτη των προοδευτικών πολιτών, στην πλάτη των ίδιων των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ» είπε.

Γιατί πήγα στον «Σκάι»

Ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Σκάι» εξηγώντας γιατί το έκανε.
«Πήγα και έδωσα τη μάχη εκτός έδρας. Πήγα σε ένα κανάλι που έχει επιλέξει να μας πολεμά χωρίς αύριο, ένα κανάλι που παράγει επί της ουσίας όλη την επικοινωνιακή στρατηγική του κ.Μητσοτάκη.

Και νομίζω οι εκατομμύρια συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τη χθεσινή συζήτηση έβγαλαν τα συμπεράσματα τους».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v