Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η μεγάλη ανατροπή έχει ήδη αρχίσει

«Δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ: υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ.Μητσοτάκης; Μην πει κανείς ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δε ξέρει». «Λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Τσίπρας: Η μεγάλη ανατροπή έχει ήδη αρχίσει

Με τη φράση «δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ για τους κινδύνους να γυρίσει η χώρα και η κοινωνία πίσω» ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε, από την Θεσσαλονίκη, την προτελευταία προεκλογική ομιλία, καθώς η αυλαία θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Τονίζοντας ότι «η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει», κάλεσε φίλους και αντιπάλους να μη θεωρουν δεδομένη την κάλπη της Κυριακής, διότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη του.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Το χρειάζονται οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι διανοούμενοι, όλοι εκείνοι που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο. Το χρειάζονται όλοι οι μη προνομιούχοι.

Και το χρειάζονται διότι, λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια,  μετά τις πρώτες ανάσες που πήραμε ελεύθεροι, μετά τα πρώτα μέτρα-οξυγόνο που καταφέραμε σε συνθήκες επιτέλους μιας νέας ελευθερίας να πάρουμε, θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες.

Στο βυθό του ΔΝΤ, των μνημονίων και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού κατεστημένου που μας χρεοκόπησε.

Και που τώρα ζητάει τι; Να πάρει πίσω τα κλειδιά της χώρας. Και πρώτα-πρώτα τα κλειδιά του ταμείου.

Αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν το ταμείο, αυτοί που το παρέδωσαν μείον, ζητάνε τώρα να αρπάξουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Ενα φάντασμα πλανιέται...»

Ο κ.Τσίπρας χρησιμοποίησε την διάσημη εισαγωγή των Μαρξ-Ένγκελς στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» τους «ένα φάντασμα πλανιέται τούτες τις ώρες πάνω από τη χώρα», μόνο που, εν προκειμένω, εμφάνισε ως «φάντασμα» το παλιό σύστημα της πολιτικής και της διαπλοκής που θέλει να επιστρέψει.

«Το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας, το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνοι της ενημέρωσης και οι λόρδοι της διαπλοκής. Όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό», είπε.

Και πρόσθεσε:

«Άδειασαν τα ταμεία με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, τους ημετέρους, αφού οι μεν το έσκασαν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ένα έλλειμμα πάνω από 24 δισεκατομμύρια, αφού οι δε, όταν προσγειώθηκαν ανώμαλα από τον φανταστικό κόσμο του λεφτά υπάρχουν, έτρεξαν ικέτες να κουβαλήσουν εδώ τα γεράκια του ΔΝΤ.

Αφού απέτυχαν να αντιμετωπίσουν, με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, όσα δεινά οι ίδιοι προκάλεσαν. Αφού κατάντησαν στο τέλος να κραυγάζουν ‘Γερούν γερά’, να τρομοκρατούν με το Grexit, να εκβιάζουν μαζί με το τους πιο σκληρούς από τους δανειστές την ελληνική κυβέρνηση για το ΟΧΙ της στους εκβιασμούς.

Αφού γέμισαν τη χώρα με λουκέτα, εκτίναξαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, ρήμαξαν το ένα τέταρτο της οικονομίας.

Τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μας και μας λένε ότι η χώρα που εμείς διασώσαμε από τη χαράδρα που αυτοί τη ρίξανε, τους ανήκει».

Κεντρικό σημείο στην ομιλία του κ.Τσίπρα αποτέλεσαν οι τελευταίες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποψηφίων βουλευτών του κόμματός του με τις οποίες αναδείχθηκε το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ εάν κερδίσουν τις εκλογές.

«Όσο κι αν κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης, η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί. Εστω και με μισές κουβέντες που μετά αναιρούνται και μετά ξαναλέγονται, χωρίς να πει τίποτα ακριβώς. Τα έχει πει όλα.

Αν εκλεγεί θέλει να μειώσει τη φορολογία; Ατυχήσατε. Κύμα μεταρρυθμίσεων και βλέπουμε.

Τι μεταρρυθμίσεις όμως θα είναι αυτές; Μεταρρυθμίσεις για να πάρει το μπράβο από τους δανειστές και να μειώσει τα πλεονάσματα που εμείς όμως ήδη έχουμε μειώσει.

Ιδιωτική Παιδεία, ιδιωτική Υγεία και ιδιωτικά ιατρεία του ΕΣΥ που θα εξοπλίζουν και θα επανδρώνουν όμως εργαζόμενοι που θα πληρώνονται από το δημόσιο αλλά θα δουλεύουν για τους ιδιώτες.

Εφτά μέρες δουλειάς, άγνωστο πόσες ώρες αφού το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο.

Ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλαγή της σύμβασης για το Ελληνικό, με πρόβλεψη για λιγότερο πράσινο, και περισσότερο μπετόν.

Ιδιωτική επικουρική ασφάλιση και μαυρη τρύπα στις συντάξεις

Αυξήσεις στο ρεύμα και στα φάρμακα.

Και το τελευταίο, που μας έσκασε προχτές: Πιστοληπτική γραμμή, άρα νέο μνημόνιο, και ενίσχυση των τραπεζών με τα δισεκατομμύρια που με τις θυσίες του λαού συγκεντρώθηκαν.

Υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ.Μητσοτάκης; Μην πει κανείς ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δε ξέρει.

Με όλα αυτά πάνω στο τραπέζι δε χωρούν πλέον αυταπάτες για το τι έχει σκοπό να κάνει και τι θα κάνει η ΝΔ αν της το επιτρέψουν οι Έλληνες.

Δεν χωρούν αυταπάτες για το τι θέλει να κάνει και τι θα κάνει η κακομαθημένη ολιγαρχία, που έχει μάθει να απομυζά το δημόσιο, αντί να επιχειρεί δημιουργικά».

«Τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ;»

Ιδιαίτερη αναφορά επιφύλαξε στον ρόλο της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ:

«Θέλω εδώ να πω δυο λόγια στους ψηφοφόρους του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Όλων αυτών που πιστεύουν ακόμα στις ιδέες και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Στους ανθρώπους που ανήκουν στη γενιά των μεγάλων αγώνων, στη γενιά του 114, στη γενιά που έζησε την αποστασία, στη γενιά του Πολυτεχνείου, στη γενιά της Αλλαγής.

Στο κόσμο αυτό που ό,τι και να του λέει η ηγεσία του, δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Και θέλω να τους ρωτήσω ειλικρινά: Αλήθεια, τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ ;

Η Πρόεδρός του δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και πάλι με τη ΝΔ, ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη. Εάν ψηφίσετε λοιπόν ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά.

Σας ζητώ ειλικρινά να το ξανασκεφτείτε. Σας καλώ να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Να βάλετε κι εσείς ένα λιθαράκι χρήσιμο και αποφασιστικό για τη μεγάλη ανατροπή.

Γιατί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μια ψήφο, σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, παρά τις διαφορές μας».

Παρίστανε τον «Μακεδονομάχο»

Από την ομιλία του κ.Τσίπρα δεν έλειψαν οι αποκαλύψεις για τις επιστολές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί το «σκοπιανό» κατηγορώντας, εκ νέου, τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ για υποκρισία και πατριδοκαπηλεία.

«Από το 2005, με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο είχαν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες, είχαν δεχτεί όχι μόνο τη συνταγματική ονομασία τους, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και καμιά αλλαγή στο Σύνταγμα τους.

Τα ήξερε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης, αλλά παρίστανε τον αγανακτισμένο Μακεδονομάχο», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v