Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Κλείνει την προεκλογική εκστρατεία με προσκλητήριο ενότητας

«Προσκλητήριο ενότητας για την ανατροπή» με αποδέκτες τους προοδευτικούς πολίτες. Ζητούμενο η αποχή,  το κλίμα του τελευταίου 48ωρου και η αποτύπωσή του στις «κυλιόμενες» μετρήσεις.

Τσίπρας: Κλείνει την προεκλογική εκστρατεία με προσκλητήριο ενότητας

Tο «προσκλητήριο ενότητας για την μεγάλη ανατροπή» κυριαρχεί στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν λήξει (απόψε τα μεσάνυχτα) η προεκλογική περίοδος, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν διαφαίνεται στον δημοσκοπικό ορίζοντα. 

Όλα δείχνουν ότι η μάχη δίνεται για τα ποσοστά των δύο μονομάχων και για τη μεταξύ τους διαφορά, καθώς το ερώτημα εάν θα «πάρει» αυτοδυναμία η ΝΔ μοιάζει να έχει απαντηθεί καταφατικά. 

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ήδη τα σχετικά μηνύματα. «Στην πολιτική πρέπει κάποιος να ξέρει να κερδίζει, να χάνει, να ξανασηκώνεται και να ξανακερδίζει» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε στη διάρκεια μίας διαφορετικής συνέντευξης που παραχώρησε χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό «Alpha», η οποία «γυρίστηκε» στο Μαξίμου και συνδυάστηκε από μία ξενάγηση στα «άδυτα» του κυβερνητικού Μεγάρου.

Οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάσθηκαν μέχρι και χθες δείχνουν σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ, με μία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει από 7,6 έως... 13 μονάδες. 

Οι περισσότερες, πάντως, διενεργήθηκαν είτε πριν από τις συνεντεύξεις του κ.Τσίπα στον «Σκάι» και του κ.Μητσοτάκη στον «Alpha» είτε «πάνω» σ΄αυτές. 

Η επισήμανση γίνεται διότι δεν μετρήθηκε η επίδρασή τους στους αναποφάσιστους  - κυρίως οι υπαναχωρήσεις του αρχηγού της ΝΔ από σημαντικές υποσχέσεις του, όπως η μείωση της προκαταβολής του 100% του φόρου ή  τα περί «13ης σύνταξης». 

Το υποτονικό προεκλογικό κλίμα που εξασθένησε ακόμα περισσότερο λόγω διακοπών και…καύσωνα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την “επαφή” των υποψηφίων με τους πολίτες – κάτι που επηρεάζει σαφώς περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτός έχει μεγάλο αντίπαλο την αποχή. 

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη θα δοθεί μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Ο κ.Τσίπρας ρίχνει απόψε την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας με ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

Από τη Θεσσαλονίκη χθες προσπάθησε να εμφυσήσει αισιοδοξία (μίλησε μάλιστα για την «ανατροπή που έχει ήδη ξεκινήσει») ενώ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στο σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατών πολιτών.

Ρήμαξαν τη χώρα και τώρα λένε ότι τους ανήκει

Οι πλέον χαρακτηριστικές αναφορές του: 

--- «Άδειασαν τα ταμεία με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, τους ημετέρους, οι μεν (σ.σ. κυβέρνηση Καραμανλή) το έσκασαν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ένα έλλειμμα πάνω από 24 δισεκατομμύρια, οι δε (σ.σ. κυβέρνηση Παπανδρέου) έτρεξαν ικέτες να κουβαλήσουν εδώ τα γεράκια του ΔΝΤ, όταν προσγειώθηκαν ανώμαλα από τον φανταστικό κόσμο του λεφτά υπάρχουν.

Απέτυχαν να αντιμετωπίσουν, με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, όσα δεινά οι ίδιοι προκάλεσαν, κατάντησαν στο τέλος να κραυγάζουν ‘Γερούν γερά’, να τρομοκρατούν με το Grexit, να εκβιάζουν μαζί με το τους πιο σκληρούς από τους δανειστές την ελληνική κυβέρνηση για το ΟΧΙ της στους εκβιασμούς, γέμισαν τη χώρα με λουκέτα, εκτίναξαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, ρήμαξαν το ένα τέταρτο της οικονομίας.

Και τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μας και μας λένε ότι η χώρα τους ανήκει».

Μην πείτε ότι δεν ξέρατε

--- «Υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ.Μητσοτάκης; Μην πει κανείς ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δε ξέρει.

Και το τελευταίο, που μας έσκασε προχτές: Πιστοληπτική γραμμή, άρα νέο μνημόνιο, και ενίσχυση των τραπεζών με τα δισεκατομμύρια που με τις θυσίες του λαού συγκεντρώθηκαν. 

Με όλα αυτά πάνω στο τραπέζι δε χωρούν πλέον αυταπάτες για το τι έχει σκοπό να κάνει και τι θα κάνει η ΝΔ αν της το επιτρέψουν οι Έλληνες.

Δεν χωρούν αυταπάτες για το τι θέλει να κάνει και τι θα κάνει η κακομαθημένη ολιγαρχία, που έχει μάθει να απομυζά το δημόσιο, αντί να επιχειρεί δημιουργικά».

Προσκλητήριο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

--- «Θέλω να πω δυο λόγια στους ψηφοφόρους του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Όλων αυτών που πιστεύουν ακόμα στις ιδέες και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Στους ανθρώπους που ανήκουν στη γενιά των μεγάλων αγώνων, στη γενιά του 114, στη γενιά που έζησε την αποστασία, στη γενιά του Πολυτεχνείου, στη γενιά της Αλλαγής.

Στο κόσμο αυτό που ό,τι και να του λέει η ηγεσία του, δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Και θέλω να τους ρωτήσω ειλικρινά: Αλήθεια, τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ ; 

Η Πρόεδρός του δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και πάλι με τη ΝΔ, ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη. Εάν ψηφίσετε λοιπόν ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά. 

Σας ζητώ ειλικρινά  να το ξανασκεφτείτε. Σας καλώ να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Να βάλετε κι εσείς ένα λιθαράκι χρήσιμο και αποφασιστικό για τη μεγάλη ανατροπή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v