Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κρύφτηκε γιατί έχει προγραμματικούς «σκελετούς»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να αποφύγει κάθε προγραμματική αντιπαράθεση γιατί έχει προγραμματικούς «σκελετούς» στα συρτάρια του, είπε ο πρωθυπουργός. «Τα έχουν διαψεύσει όλα, θα τα εφαρμόσουν όλα» το σχόλιο για την πιστοληπτική γραμμή.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κρύφτηκε γιατί έχει προγραμματικούς «σκελετούς»

Την εκτίμησή του ότι το «ματς» των εκλογών «γυρίζει» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

«Δεν είναι σαν την ψήφο στις ευρωεκλογές. Η επιλογή των πολιτών θα κρίνει τη ζωή τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και όσοι έχουν βιαστεί να προδιαγράψουν το αποτέλεσμα κάνουν λάθος», υπογράμμισε. 

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν κρατιέται να επιστρέψει στις θέσεις της εξουσίας. Όλα τα στελέχη της ΝΔ μας θεωρούν ευκαιριακούς ενοικιαστές της εξουσίας και τους ίδιους ιδιοκτήτες».

Η αναμέτρηση, υπογράμμισε, έχει μια ιδιαιτερότητα, είναι πρώτη φορά που γίνονται εθνικές εκλογές μετά από ευρωεκλογές που έδειξαν κάποιους συσχετισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να αποφύγει κάθε προγραμματική αντιπαράθεση. Κρύφτηκε από το ντιμπέιτ των δυο, κρύφτηκε από το ντιμπέιτ των πέντε, κατέβαλε κάθε προσπάθεια. Και κρύφτηκε γιατί έχει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο κύμα μεταρρυθμίσεων που αναφέρει στο πρόγραμμά της η ΝΔ αντί για φοροελαφρύνσεις. Οταν τους ρωτάμε ποιο είναι το κύμα μεταρρυθμίσεων, γιατί εμείς θεωρούμε ότι θα είναι ένα τσουνάμι απορρύθμισης, δεν λένε κουβέντα, σημείωσε. 

Τα πλεονάσματα 

Προφανώς και έχουν συμφωνήσει οι Ευρωπαίοι με το σχέδιό μας για το «μαξιλάρι ρευστότητας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι τόσον καιρό δεν είχε αντιληφθεί γιατί δεν συμφωνούσε ο κ. Μητσοτάκης και έλεγε ότι "θα τους δελεάσουμε με μεταρρυθμίσεις". 

Τώρα που βγήκε ο κ. Παπαδημητρίου και μας είπε για το σχέδιό τους να τα δώσουν στις τράπεζες.  

Φυσικά τα έχουν διαψεύσει όλα, θα τα εφαρμόσουν όλα, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. 

Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Και η πιστοληπτική γραμμή προϋποθέτει τη σύναψη νέου μνημονίου με την Κομισιόν, με βάση το καταστατικό του ESM.

 “Κι επιτέλους, φτάνει πια μ΄αυτές τις τράπεζες, έχουν φάει το μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας, δίνουν δάνεια σ΄αυτούς που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν χρειάζονται δάνεια” τόνισε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: “Χόρταση δεν έχουν; Τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις έγιναν και θέλουν κι άλλα δις ευρώ; Φτάνει”.

Το Ελληνικό

«Η εταιρία που έχει αναλάβει το Ελληνικό παίζει καθυστερήσεις. Μας είπε ότι περιμένουν τις υπουργικές αποφάσεις, τις υπογράψαμε και μας είπαν ότι δεν τους αρέσουν. Και βγήκε αμέσως ο Μητσοτάκης και είπε ότι θα τις αλλάξει. Προφανώς υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ τους για να αλλάξει η σύμβαση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας για τη σύμβαση του Ελληνικού.

 Το ασφαλιστικό του κ.Μητσοτάκη το ήθελε το ΔΝΤ

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι το ασφαλιστικό που προτείνει ο Μητσοτάκης (σ.σ. ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης) ήταν αυτό που ήθελε το ΔΝΤ και η κυβέρνησή του κατάφερε να αποτρέψει.

Αυτό το σύστημα, είπε, θα πλήξει τους συνταξιούχους καθώς με τις ροές των εισφορών στις ιδιωτικές εταιρείες θα μειωθούν (ή μηδενιστούν κάποια στιγμή) τα έσοδα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Πρόβλημα επισφάλειας θα έχουν και οι εν ενεργεία εργαζόμενοι, πρόσθεσε, παραπέμποντας στα παραδείγματα των μεγάλωβν ασφαλιστικών εταιρειών Enron και AIG των ΗΠΑ που πτώχευσαν αφήνοντας ξεκπρέμαστους τους ασφαλισμένους τους, καθώς και στο παράδειγμα της εγχώριας ΑΣΠΙΣ.

Στην παρατήρηση ότι ο κ.Μητσοτάκης είπε πως δεν θα υπάρξουν τέτοιοι κίνδυνοι διότι οι εισφορές θα κατευθύνονται σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που θα εποπτεύονται από την ΤτΕ, απάντησε: «και η ΑΣΠΙΣ εποπτευόταν από την ΤτΕ αλλά πτώχευσε και ο κόσμος έχασε τα λεφτά του».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v