Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Σκληρή μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες

Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Μητσοτάκης: Σκληρή μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες

«Δίνουμε μία σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων και η μετακίνησή τους σε ασφαλές μέρος» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι., όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προσπάθειές τους. «Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες… Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες να «ακούνε πάντα τις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μαζί με την Πυροσβεστική είναι η μόνη αρμόδια να ενημερώνει για το τι συμβαίνει στα μέτωπα των πυρκαγιών».

Όπως ανέφερε, αύριο το πρωί αναμένεται η άφιξη 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία, στο πλαίσιο της παροχής συνδρομής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v