Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Ραγκούσης: Δε φοβόμαστε τη ψήφο των ομογενών

«Είναι ανακριβέστατη η κυβερνητική ερμηνεία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών», δηλώνει.

Γ. Ραγκούσης: Δε φοβόμαστε τη ψήφο των ομογενών

Σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε τα εξής:

Λέμε ό,τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δε φοβόμαστε τη ψήφο των ομογενών και απόδειξη είναι ότι δίνουμε 12 βουλευτές που θα μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών που θα καθορίζεται από τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Θα είναι βουλευτές με πλήρη δικαιώματα καθώς θα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα στηρίζουν προτάσεις μομφής και θα ψηφίζουν νομοσχέδια. Δίνουμε μία πανίσχυρη εκπροσώπηση των ομογενών που θα μπορούν να ρίχνουν κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει τη βασική αρχή του Συμβουλίου της Ευρώπης και συγκεκριμένα της επιτροπής της Βενετίας, η οποία αναφέρει ότι στις περιπτώσεις χωρών που έχουν μεγάλους πληθυσμούς πολιτών στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά το εκλογικό αποτέλεσμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, φαίνεται καταλληλότερο ένα σύστημα προκαθορισμένου αριθμού αντιπροσώπων που θα εκλέγονται από τους πολίτες εξωτερικού. Μία λύση που έχει υιοθετηθεί από Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις.

Είναι ανακριβέστατη η κυβερνητική ερμηνεία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Αυτή τη στιγμή η διαφορά που έχει το ΚΚΕ από τις κυβερνητικές προτάσεις είναι χαώδης. Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι πολύ πιο κοντά στις δικές μας. Το ΚΚΕ υιοθετεί τη λογική του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κυβέρνηση λέει ότι όλοι όσοι είναι στους εκλογικούς καταλόγους σήμερα και όσοι δυνητικά μπορούν να εγγραφούν σε αυτούς με βάση το δίκαιο του αίματος, θα ψηφίζουν. Είναι εκατομμύρια δυνητικά με βάση την πρόταση Μητσοτάκη. Μακάρι να αλλάξει κατεύθυνση του πώς το πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και να βρεθεί λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v