Ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Η Αγκυρα «εξαφάνισε» το Καστελόριζο και «άγγιξε» την Κρήτη σε χάρτη που δημοσίευσε Τούρκος διπλωμάτης. Δεν θα αποσύρω τα γεωτρύπανα παρά την κατακραυγή των γειτόνων, λέει ο Ερντογάν.

Ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Χάρτη στον οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι είναι τα όρια της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της στην ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από τη λεγόμενη «συμφωνία» της με τα κατεχόμενα το 2011 και την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, δίνει στον λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα αεροπορίας και ναυτιλίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτζίγες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη, από το σημείο Α έως Β στον χάρτη είναι τα όρια από τη «συμφωνία» που υπέγραψε η Τουρκία με την «ΤΔΒΚ» το 2011. Tο σημείο C-D-E αποτελεί την μέση γραμμή μεταξύ των ηπειρωτικών εδαφών Τουρκίας με Αίγυπτο. Και το σημείο E-F είναι τα όρια που προκύπτουν από τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Ερντογάν: Δεν θα αποσύρω τα γεωτρύπανα παρά την κατακραυγή

«Δεν θα διατάξω την απόσυρση τεσσάρων ερευνητικών πλοίων έρευνας και γεωτρύπανων στην Ανατολική Μεσόγειο παρά την κατακραυγή από τις γειτονικές χώρες», δήλωσε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι το τουρκικό ναυτικό θα συνεχίσει να παρέχει κορυφαία κάλυψη ασφαλείας για τα πλοία.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του αγωγού TANAP.

Επίσης, μιλώντας στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα πρέπει να είναι ισχυρή στη Μεσόγειο και στην πράξη και στα λόγια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v