Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo», είπε αναφερόμενος στο αλαλούμ με το πάγωμα-ξεπάγωμα των ΜΟΕ. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν να λέει "έτσι θέλω, έτσι κάνω επειδή μπορώ, και μπορώ επειδή έχω επιβάλει σιωπητήριο στην τέταρτη εξουσία"».

Τσίπρας: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Σκληρή κριτική απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και, προσωπικά, στον κ. Μητσοτάκη, για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, στηλιτεύοντας και την πρακτική της στο στήσιμο «του επιτελικού κράτους της fake αριστείας και αξιοκρατίας».

«Δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο χθεσινό αλαλούμ με το «πάγωμα» και το «ξεπάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Και πρόσθεσε: «Κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν χθες στο ΑΠΕ ότι με πρωτοβουλία της Αθήνας παγώνουν τα ΜΟΕ με την Τουρκία. Λίγες ώρες αργότερα, πηγές του Μαξίμου άδειασαν το υπ. Αμυνας. Ελληνικές πηγές δηλαδή εναντίον ελληνικών πηγών, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Είναι αυτή εικόνα σοβαρής κυβέρνησης, που χειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα; Ποιος αποφασίζει για τα ΜΟΕ; Υπάρχουν όργανα, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής; Υπάρχει πρωθυπουργός ή απλώς ασχολείται με διορισμούς και νομοθέτηση υπέρ της διαφθοράς;

»Δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας σε κρίσιμες στιγμές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo και οφείλει να συνέλθει γρήγορα. Καλώ τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσει από τον Τούρκο πρόεδρο την ανάκληση της συμφωνίας με τη Λιβύη».

Τόνισε δε, ότι καλώς γίνεται η συνάντηση σήμερα.

«Κουβαλάς ψήφους; Διορίζεσαι»

Σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον κομματικό στρατό και τη fake αριστεία, είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν να λέει "έτσι θέλω, έτσι κάνω επειδή μπορώ, και μπορώ επειδή έχω επιβάλει σιωπητήριο στην τέταρτη εξουσία". Έγινε χαμός με τα απαιτούμενα προσόντα για τον διορισμό των ημετέρων, υπήρξε αλλαγή νόμου σε άλλη περίπτωση (σ.σ. του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντος), αλλά ο συμπαθής κ. Πατέρας (σ.σ. ο 80χρονος που διορίσθηκε διοικητής νοσοκομείου) περιέγραψε τα αναγκαία προσόντα: "κουβαλάς ψήφους στη ΝΔ; Αν ναι, διορίζεσαι". Αυτό το κράτος της fake αριστείας δεν σταματάει ούτε μπροστά σε πραγματικά εμπόδια, όπως έδειξε η περίπτωση του κ. Διαματάρη. Τι αξιοπιστία έχει ένας υφυπουργός όταν λέει ψέματα για το βιογραφικό του; Οι καθαρίστριες που δεν είχαν απολυτήριο οδηγήθηκαν στο εδώλιο, ο άριστος υφυπουργός είναι ακόμα στη θέση του».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε σημερινή αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Διαματάρης διόρισε σύμβουλο με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ. «Πάμε στοίχημα πως ούτε τώρα θα ιδρώσει το αυτί του κ. Μητσοτάκη;», είπε χαρακτηριστικά.

Στον αέρα (και) τα κλειστά κέντρα κράτησης

Αναφορικά με το προσφυγικό, αφού υπενθύμισε την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση και την «περιφορά» της αρμοδιότητας σε πέντε υπουργούς, για να καταλήξει στον υφυπουργό Άμυνας, στάθηκε στην τελευταία εξέλιξη. Ο αρμόδιος, πλέον, για τη διαχείριση του προσφυγικού υφυπουργός Αμυνας, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, παρουσίασαν ως λύση τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά προς αντικατάσταση των σημερινών ανοικτών δομών. Πριν αλέκτωρ, η Ευρωπαία επίτροπος έστειλε επιστολή στον κ. Χρυσοχοΐδη και του επισημαίνει ότι τα κλειστά κέντρα είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Με δική του επιστολή που θα γίνει γνωστή σήμερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης της εξηγεί ότι δεν θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα με τα κλειστά κέντρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v