Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Απαξιώνεται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προτείνει άλλο πρόσωπο μόνο εάν ο σημερινός ΠτΔ αρνηθεί υποψηφιότητα. Κριτική Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τη στάση του στην Προεδρική εκλογή και στον εκλογικό νόμο. Ανέλαβαν τομείς ευθύνης οι “σύμμαχοι”

Τσίπρας: Απαξιώνεται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εθνικά θέματα και Προεδρική εκλογή ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, του Πολιτικού Συμβουλίου του διευρυμένου σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας επαναβεβαίωσε τη θέση του κόμματος για επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, όποια κι αν θα είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα περισσότερα εκ των 40 μελών του οργάνου έθεσαν το ερώτημα τι θα γίνει εάν ο ίδιος ο κ.Παυλόπουλος δηλώσει πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος – κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει εάν δεν στηριχθεί και από το κυβερνών κόμμα.

Ο κ.Τσίπρας φέρεται να μην έδωσε απάντηση επ΄αυτού, ώστε μέχρι ο πρωθυπουργός να «ανοίξει τα χαρτιά του», η αξιωματική αντιπολίτευση να ρίξει στο τραπέζι εναλλακτικές λύσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, σε μία τέτοια εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με πρόθεση το πρόσωπο αυτό να καλύπτει ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ΚΙΝΑΛ.

Απαξιώνεται ο Προεδρικός θεσμός

Ο κ.Τσίπρας, κατά την εισήγηση στο νέο όργανο, κατήγγειλε εκ νέου τον πρωθυπουργό για τη στάση που τηρεί στην Προεδρική εκλογικό και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Από τη μια δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και σε προγραμματικές συγκλίσεις».

Τόνισε δε, ότι με τα εν εξελίξει “καλλιστεία” η κυβέρνηση ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να εξηγεί για ποιό λόγο δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του κ.Παυλόπουλου.

Χρεώσεις στους “συμμάχους”

Δεδομένου ότι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, μετά τη συγκρότησή της λίγο πριν τις γιορτές, οριστικοποιήθηκαν και οι τομείς ευθύνης των μελών της.

Σύμφωνα με τον καταμερισμό, οι αναθέσεις έχουν ως εξής:

-Μητρώο στελεχών: Γιάννης Δραγασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη

-Νεολαία: Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Μαδεμλής (σ.σ. έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ).

-Θεωρητικά θέματα: Μενέλαος Γκίβαλος

-Επικοινωνία και καμπάνια: Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν Παν).

- Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σπύρος Δανέλλης

- Κοινοβουλευτική Ομάδα: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

- Υγεία: Τάκης Κορμάς

-Ινστιτούτο Πουλατζά: Αντώνης Λιάκος

- Αγροτικής Πολιτικής: Στέφανος Τζουμάκας

- Πολιτισμός: Δημήτρης Χαλαζωνίτης

-Οικονομία: Δημήτρης Χατζησωκράτης

-Δημόσια Διοίκηση-Ανθρώπινα Δικαιώματα: Φώτης Κουβέλης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v