Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαγγελόπουλο έδειξε η Ράικου στην προανακριτική

Τι κατέθεσε στην προανακριτική η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς. Το έγγραφο της Ελ. Τουλουπάκη που δείχνει πληρωμές στον κοινό λογαριασμό της Ελ. Ράικου. Οι διαμαρτυρίες από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ.

Παπαγγελόπουλο έδειξε η Ράικου στην προανακριτική

Διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη φέρεται να δήλωσε πως αισθάνθηκε η Ελ. Ράικου όταν αρνήθηκε να στείλει φάκελο για πολιτικούς χωρίς - όπως είπε - να έχει στοιχεία.

Κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής φέρεται να μίλησε για συμβόλαιο θανάτου, ενώ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα αλλά και σε πειθαρχικές διώξεις.

Επιπλέον, έντονη κριτική στους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άσκησε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Ράικου. Σε αρκετά σημεία σημεία της κατάθεσης της η Ελ. Ράικου κατήγγειλε τον Δ. Παπαγγελόπουλο για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε και φέρεται να δήλωσε πως απορούσε για τους λόγους που επέλεξε η τότε κυβέρνηση να τον στηρίξει. Μάλιστα φέρεται να είπε πως σε συνομιλία που είχε παλαιότερα με δημοσιογράφους είχε χρησιμοποιήσει το όνομα «Ρασπούτιν», καθώς ο ίδιος χρησιμοποιούσε αυτό το όνομα.

Το εγγραφο Τουλουπάκη

Έγγραφο που αναφέρονται τρία εμβάσματα προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Ράϊκου (πρόκειται για κοινό λογαριασμό τους ) έστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Στο έγγραφο αναφέρονται ποσά 1.000 και 1.000 ευρώ από τη Novartis και 3.000 ευρώ από την φαρμακευτική εταιρεία ASTELLAS PHARMACEUTICALS.

Παράλληλα διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ- με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2019 - προκειμένου να την ενημερώσουν για τον τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού του Δ. Αβραμόπουλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινά στην προανακριτική η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Ράϊκου.

Παπαγγελόπουλος: Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ψεμάτων της η Ράϊκου

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε απάντηση των όσων κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι είναι «αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κ. Ράϊκου. Προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί».

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσέθεσε: «Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

Διαμαρτυρία των βουλευτών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ 

Αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε στην έναρξη της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για τα έγγραφα που έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη.

Οι βουλευτές των δύο κομμάτων- σύμφωνα με πληροφορίες- διαμαρτυρήθηκαν για επιλεκτική αποστολή στοιχείων. Φέρονται να είπαν πως από την εισαγγελέα υπήρξε άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αποστολής στοιχείων, που είχε υποβληθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (και ειδικότερα από το Σπ. Λάππα).

Ωστόσο σημείωσαν πως δεν έγινε το ίδιο με τα δικά τους αιτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπούγας έθεσε θέμα να κατατεθεί δήλωση δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν. Επισημαίνει ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.




 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v