Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Συγχαρητήρια» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το υπουργείο Μετανάστευσης

«Σας πήρε μόλις έξι μήνες και εφτά ημέρες να ιδρύσετε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που καταργήσατε». Γιατί το ανέλαβε ο Ν. Μηταράκης, δύο ημέρες μετά τον προπηλακισμό του στη Χίο. Η αντίδραση Πέτσα.

«Συγχαρητήρια» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το υπουργείο Μετανάστευσης

Τα... συγχαρητήριά του στον πρωθυπουργό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι επανιδρύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο είχε καταργήσει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη μέσω social media με το εξής σχόλιο: «Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη, που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη».

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει καυτηριάσει ουκ ολίγες φορές τα «πειράματα» που έκανε το Μαξίμου για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, καθώς ο συντονισμός του πέρασε από τέσσερα διαφορετικά μέλη της κυβέρνησης, τους Γ. Κουμουτσάκο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Θεοδωρικάκο, για να καταλήξει, προσφάτως, στον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τώρα να ανατεθεί στον κ. Μηταράκη.

Το επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο, όπως επισημαίνουν πηγές, είναι η τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη ως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κι αυτό διότι ο κ. Μηταράκης, αφενός, ήταν ένα από τα στελέχη της ΝΔ που πρωτοστάτησαν προεκλογικά στο αντιπροσφυγικό κίνημα στα νησιά, ενώ μόλις προχθές, ως κυβερνητικό στέλεχος πια, προπηλακίσθηκε στη Χίο (σ.σ. εκλογική του περιφέρεια) από αντιδρώντες στη δημιουργία μεγάλης δομής στο νησί για τους πρόσφυγες.

Αφετέρου, όπως σημειώνουν, με τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, όπου ήταν υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, κλείνει ένα ενδοκυβερνητικό μέτωπο καθώς βρισκόταν σε διαρκή σύγκρουση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Πέτσας σε Τσίπρα: Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.

Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί.

Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες “λιάζονται” πριν “εξαφανιστούν”.

Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των
ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Αντίθετα, η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v