Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικ. Σακελλαροπούλου

Με ευρύτατη πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικ. Σακελλαροπούλου. Τη νέα Πρόεδρο ψήφισαν βουλευτές από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» είπαν 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25. Εξι απουσίες.

Με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικ. Σακελλαροπούλου

Με ευρύτατη πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικ. Σακελλαροπούλου. Τη νέα Πρόεδρο ψήφισαν 261 βουλευτές από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν έξι συνολικά βουλευτές. Ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία απουσίαζε ο Αν. Σαμαράς που βρίσκεται σε ταξίδι στις ΗΠΑ και έχει στείλει επιστολή, αλλά δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Τ. Αλεξιάδης και Ν. Συρμαλλένιος για λόγους ασθένειας (επίσης έστειλαν επιστολή που δεν προσμετράται) και ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ο Κ. Ζουράρις. Επίσης από το ΜέΡΑ25 απουσίαζε η Κων. Αδάμου για λόγους υγείας.

Από τους απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν απέστειλαν επιστολή πρόθεσης ψήφου: ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έφτασε στη Βουλή λίγα λεπτά μετά την ανάγνωση του καταλόγου λόγω βλάβης του αυτοκινήτου του σε μακρινό, από το Κοινοβούλιο, σημείο. Ο Κώστας Ζουράρις παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους ενώ ήταν απών και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

«Παρών» είπαν 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στο ύπατο αξίωμα της χώρας εκλέγεται γυναίκα. Η Αικ. Σακελλαροπούλου ήταν και η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣτΕ.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας θα μεταβεί στο γραφείο της Αικ. Σακελλαροπούλου, για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Μετάβαση σε νέα εποχή

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή, με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε επίσης σε όλους τους τόνους πως με την εκλογή της κας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v