Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομοθετική παρέμβαση για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δήλωσε ο Στ. Πέτσας. Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο ο Θ. Ζαγοράκης. Παραίτηση Λ. Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νομοθετική παρέμβαση για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για το ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο με ανοικτά κρίσιμα εξωτερικά θέματα», τόνισε. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου, με φόντο πολυετείς παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Ελληνα πολίτη.

Οπως έκανε γνωστό, «με απόφαση του πρωθυπουργού επιβάλλεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ», δήλωσε. Πρακτικά για θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΑΑ δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», τόνισε και ανακοίνωσε ότι διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, μετά τις δηλώσει του τελευταίου.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ότι η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει εντός της ημέρας.

Απαντώντας σε ερώτημα ότι με την κίνηση αυτή αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού αφότου υπήρξε απόφαση, υποστήριξε ότι αυτό δεν ισχύει γιατί μεσολαβεί και ένα ακόμα όργανο. «Παρεμβαίνουμε κάνοντας σαφές τι επιθυμεί η ελληνική πολιτεία».

Ένταση και στη Βουλή για το ποδόσφαιρο

Με αναφορές στο ποδόσφαιρο διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια για το επίδομα γέννας. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, που αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

«Πάτε να διχάσετε ένα λαό με τις ανοησίες ενός υπουργού. Μάλλον παίζετε με τις κούκλες. Με τα κουβαδάκια σας στην παραλία. Αντί να κάνει ο υπουργός τον πυροσβέστη έκανε τον εμπρηστή» είπε ο Κ. Βελόπουλος. Μάλιστα έκανε ένα ... ακόμα βήμα λέγοντας πως η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από τη σύγκρουση δύο ομάδων.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, που είπε ότι τέτοιοι συνειρμοί είναι εκτός πραγματικότητας για την Ελλάδα. Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους. Ο υφυπουργός τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας.

"Δεν πρέπει να αναγάγουμε ένα ζήτημα που έχει προκληθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Όλοι πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση ώστε και αυτή υπόθεση να πάρει το δρόμο που πρέπει. Εμείς οφείλουμε με το δημόσιο λόγο και έργο μας τη δεδομένη ενότητα του έθνους μας" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παραίτηση Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά και τις παραπάνω εξελίξεις η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη καταλογίζοντάς του τραγικούς χειρισμούς στο θέμα του ποδοσφαίρου.

Σκληρή ανακοίνωση από την Θύρα 7 του Ολυμπιακού

«Μετρήστε καλά τις επόμενες κινήσεις αλλιώς θα έχετε να κάνετε με ένα τσουνάμι που όμοιο του δεν θα έχετε ξαναδεί», σπεύδει να προειδοποιήσει η Θύρα 7 μετά τις εξελίξεις...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v