Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα γέννας

«Από τα μέσα Φεβρουαρίου οι γονείς θα προσέρχονται στην υπηρεσία που υπάρχει μέσα στο μαιευτήριο. Όλη η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται χωρίς να απαιτούνται ενέργειες από την πλευρά των γονέων», τόνισε ο υπουργός.

Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα γέννας

Στην υπηρεσία που υπάρχει μέσα στο μαιευτήριο θα προσέρχονται οι γονείς για να κάνουν την απαιτούμενη αίτηση για το επίδομα των 2.000 ευρώ, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως «πλέον η διαδικασία αρχίζει και τελειώνει στο μαιευτήριο. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι γονείς θα προσέρχονται στην υπηρεσία που υπάρχει μέσα στο μαιευτήριο. Όλη η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται χωρίς να απαιτούνται ενέργειες από την πλευρά των γονέων, οι οποίοι στο τέλος θα ενημερώνονται είτε με mail είτε με sms».

Ο υπουργός σημείωσε πως «το δημογραφικό είναι το νούμερο ένα εθνικό θέμα» και επεσήμανε πως «πολιτικές όπως αυτές που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου είναι στη σωστή κατεύθυνση». Συνέχισε τονίζοντας πως στόχος είναι «να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό κράτος» και σημείωσε πως «μέχρι σήμερα, όταν γεννιέται ένα παιδί χρειάζεται σειρά δικαιολογητικών. Πολλαπλές ουρές, πολλαπλών βημάτων». Τώρα απλοποιείται η διαδικασία και αυτό «θα γίνει σταδιακά με τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις των πολιτών με το κράτος».

Τέλος, ο Κ. Πιερρακάκης επεσήμανε πως ένα από τα προεκλογικά αιτήματα ήταν το «φτιάξτε κράτος», για να επισημάνει πως «κράτος έχουμε. Πρέπει να το φέρουμε στο 2020».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v