Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουτσάκος: Τα έξι «έψιλον» στην στρατηγική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό περιέγραψε στη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ για «επιλεκτική μνήμη».

Κουμουτσάκος: Τα έξι «έψιλον» στην στρατηγική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Τα έξι “έψιλον” της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού περιέγραψε από τη βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος. Ειδικότερα μίλησε για: Ενίσχυση ελέγχου των συνόρων. Επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Έλεγχο των ΜΚΟ. Επιτηρούμενα κέντρα με κλειστές δομές. Ευρωπαϊκή συζήτηση του θέματος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση με δημάρχους περιοχών που έχουν αυξημένες ροές, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και επιλεκτική μνήμη. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η κυβέρνηση παρέλαβε “υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής, μηδενικές εκροές και 80.000 αιτήσεις ασύλου σε εκκρεμότητα”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως “προφανώς δεν είναι φυλακές τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ακούγοντας τις ανησυχίες των κοινωνιών που υποδέχτηκαν και στήριξαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Υπάρχει όμως μια μεταναστευτική κόπωση στα νησιά. Οι πολίτες τους πρέπει να είναι πιο ασφαλείς. Γίνονται τα κλειστά κέντρα για αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά και άρνηση ασύλου, ώστε να μπορέσουμε να τους επιστρέψουμε”.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως έγινε εξαντλητικός διάλογος με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι «όταν προκύπτει επείγουσα, σοβαρή πρόκληση δεν μπορεί αυτός ο διάλογος να γίνει φρένο στο να επιλυθεί το πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v