Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα καταθέτουν στην προανακριτική οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Εκτός Βουλής θα γίνει η κατάθεση. Θολό το τοπίο για το ποια διαδικασία θα υιοθετηθεί. Διαφωνίες βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη εβδομάδα καταθέτουν στην προανακριτική οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες» σημείωναν σήμερα πηγές της προανακριτικής χωρίς να προχωρούν σε περισσότερες αποκαλύψεις για τη διαδικασία που θα επιλεγεί. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κατάθεση των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (την Τρίτη και την Τετάρτη εκτός απροόπτου).

Ο χώρος που θα γίνει η κατάθεση δεν είναι γνωστός, ωστόσο δεδομένο είναι πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει στη Βουλή (ένα σενάριο είναι αυτό να γίνει στη ΓΑΔΑ). Το κλιμάκιο της προανακριτικής θα αποτελείται από τον Πρόεδρό Γιάννη Μπούγα και τους πέντε εισηγητές των κομμάτων.

Πηγές της προανακριτικής σημείωναν χθες πως στόχος δεν είναι να.. ικανοποιήσουν την περιέργεια τους, αλλά να αντλήσουν πληροφορίες. Και προσέθεταν πως «για εμάς δεν έχει σημασία το θέμα της κουκούλας», εστιάζοντας στην ανάγκη να υπάρξει ακρόαση ανεξαρτήτως του πως αυτό θα γίνει.

Πάντως για το θέμα αυτό εκφράζονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι οι εκθέσεις καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «δείχνουν» πως αυτό έγινε με φυσική παρουσία και χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους. Επομένως εκτιμούν πως θα πρέπει να ακολουθηθεί ακριβώς η ίδια διαδικασία.

Την ίδια στιγμή κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «από την ώρα χαρακτηρισμού τους ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όταν και όπου καταθέτουν, θα καταθέτουν με την κωδική τους ονομασία και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αποκάλυψη μπορεί να γίνει μόνο στο ακροατήριο με απόφαση του δικαστηρίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v