Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα… θρανία κάθονται οι γαλάζιοι πολιτευτές

Στην Πειραιώς σήμερα Ν. Μηταράκης και Μ. Χρυσοχοϊδης για προσφυγικό και ασφάλεια. Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και η ανάγκη για ενιαία γραμμή των στελεχών. Οι στόχοι των «σεμιναρίων» και η σύγκλιση των κομματικών οργάνων.

Στα… θρανία κάθονται οι γαλάζιοι πολιτευτές

Το «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και το θέμα της ασφάλειας των πολιτών εγκαινιάζουν σήμερα τον κύκλο «σεμιναρίων» που ξεκινά η Νέα Δημοκρατία προς τα στελέχη της σε όλη τη χώρα με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας τους και την καλύτερη δυνατή δημόσια παρουσία τους.

Το κατώφλι της Πειραιώς θα περάσουν περισσότεροι από 150 υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις κάλπες της περσινής χρονιάς και στους οποίους θα μιλήσουν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης.

«Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες - Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του Αύριο», είναι ο βασικός τίτλος της συγκεκριμένης σειράς εκδηλώσεων που έχουν στόχο την ανάδειξη της «κληρονομιάς» του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα των μέχρι στιγμής πεπραγμένων της σημερινής κυβέρνησης αλλά και του σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα. Ειδικά το μεταναστευτικό και η ασφάλεια είναι δύο από τα ζητήματα που απασχολούν έντονα όλες τις τοπικές κοινωνίες της επικράτειας και η γλώσσα των στελεχών της κυβερνώσας παράταξης θα πρέπει, σύμφωνα με κομματική πηγή, να είναι ενιαία και απόλυτα τεκμηριωμένη.

«Το κόμμα υπολογίζει σε αυτά τα στελέχη. Ρίχθηκαν στις νικητήριες για τη Νέα Δημοκρατία μάχες τον περασμένο Μάιο και τον Ιούλιο, συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην τελική έκβαση, είναι στελέχη της πρώτης γραμμής και να κληθούν και πάλι στους επόμενους αγώνες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το μεταναστευτικό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου, τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα εργασιακά, ήταν το θέμα που απασχόλησε ως επί το πλείστον τους γαλάζιους κοινοβουλευτικούς, με τον καθένα να περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εκλογική του περιφέρεια κατά την επαφή του με τους ψηφοφόρους του και το πολιτικό… μασάζ να κρίνεται από το επιτελείο του κόμματος άκρως απαραίτητο.

Κοινωνία ευημερίας

Από την άλλη, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, όπως λένε στην Πειραιώς, έχει και σαφή ιδεολογικό χαρακτήρα. «Είναι δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών το αίσθημα ασφάλειας και η βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε μια κοινωνία ευημερίας. Επειδή μάλιστα θεωρούμε ότι έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα κυβερνητικού έργου στο συγκεκριμένο θέμα, αποφασίσαμε να το εντάξουμε στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε», επισημαίνει υψηλόβαθμος παράγοντας.

Για τη σημερινή διαδικασία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος αρκετοί από τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συμπλήρωσαν σε ειδική φόρμα συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις, οι οποίες έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στους δύο υπουργούς που θα μιλήσουν ενώπιόν τους. Το κοινό δεν θα είναι σε όλες τις εκδηλώσεις το ίδιο, καθώς γίνεται προσπάθεια από την ηγεσία να κινητοποιήσει και να ευθυγραμμίσει όλο το στελεχιακό δυναμικό. Έτσι, άλλη εκδήλωση θα παρακολουθήσουν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, άλλη τα συνδικαλιστικά στελέχη και άλλη αυτά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη θεματολογία να προσαρμόζεται αναλόγως.

Εντός των επόμενων ημερών, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τη… γραμμή και να χαράσσει την στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ πιθανότατα το προσεχές Σάββατο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Φίλιππος Πανταζής [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v