Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Επίθεση από το Tae Kwon Do στις «απάτες των αρίστων»

Απόψε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το 7μηνο της ΝΔ και την απάντηση-προοπτική του προοδευτικού χώρου. Με βίντεο η «μαύρη βίβλος», σκληρή απάντηση σε Γεωργιάδη για τα περί… «ισόβιας κάθειρξης» του Τσίπρα.

Τσίπρας: Επίθεση από το Tae Kwon Do στις «απάτες των αρίστων»

Στην καλύτερη συγκυρία για την αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποιείται απόψε στο Tae Kwon Do η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και θέμα: «Επτά μήνες κυβέρνηση ΝΔ – Η απάτη των ‘αρίστων’ αποκαλύπτεται. Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία».

Την εκτίμηση αυτή κάνουν στελέχη του κόμματος, παραπέμποντας σε δύο δεδομένα:

- Το πρώτο αφορά το ξεδίπλωμα της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως το νέο συνταξιοδοτικό (που συζητείται ήδη στη Βουλή), η πτώση του τζίρου στην αγορά, η κατάσταση στη δημόσια Υγεία ή το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, για το οποίο οι πληροφορίες παραπέμπουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

- Το δεύτερο προκύπτει από την ανοικτή πλέον προσπάθεια «κύκλων της ΝΔ» να κατηγορηθεί ο Αλέξης Τσίπρας ως ηθικός αυτουργός στη «σκευωρία Novartis», με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να προειδοποιεί με «ισόβια κάθειρξη», εάν αποδειχθεί η κατηγορία.

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να υπενθυμίσει απόψε ότι από τον Σεπτέμβριο κιόλας «προκάλεσε» το κυβερνών κόμμα να τον παραπέμψει στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ωστόσο συνεστήθη μόνο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Το ηχηρό (χθες) άδειασμα του Αρείου Πάγου στις «λυσσαλέες», όπως λένε, προσπάθειες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να αρθεί, ουσιαστικά ή τυπικά, το καθεστώς προστασίας των δύο μαρτύρων που έχουν καταθέσει για την Novartis, αποτέλεσε “κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ.Μητσοτάκη”, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Κατά τις εκτιμήσεις κομματικών πηγών, η διεθνοποίηση του θέματος (σ.σ. δηλαδή της προσπάθειας να πληγεί στην Ελλάδα ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα) με τις καταγγελίες – σε πρώτη φάση – στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λειτούργησε «ως ανάχωμα σε ακραίες μεθοδεύσεις» και εκνεύρισε τους «σκληρούς» της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατονομάσει άλλωστε ως υποκινητή αυτών των μεθοδεύσεων τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υποκύπτει χάριν της ενότητας στο κυβερνητικό κόμμα.

Με βίντεο «οι απάτες των αρίστων»

Τα παραπάνω θα έχουν κεντρική θέση στην αποψινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αποτελείται από δύο ενότητες:

• Αρχικά θα προβληθεί βίντεο με τα κυβερνητικά πεπραγμένα από τις 8 Ιουλίου μέχρι σήμερα. Μέσα από αυτό θα «περνάει» η ακύρωση εμβληματικών προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ (από το προσφυγικό και τη μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη μέχρι την διατήρηση της 13ης σύνταξης).

Στην ουσία θα πρόκειται για οπτικοποίηση της «μαύρης βίβλου της γαλάζιας διακυβέρνησης» την οποία, όπως αναφέραμε προ μηνός, ετοιμάζουν στην Κουμουνδούρου ανά θέμα, αλλά με μία πρωτότυπη «ζωντανή» προσέγγιση.

• Μετά την προβολή του βίντεο ο κ.Τσίπρας θα ανέβει στο βήμα και, χωρίς να επαναλάβει τα περί «απάτης των αρίστων» θα δώσει την απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όχι ξερές προτάσσεις αλλά οραματική προοπτική», όπως σημειώνουν, που θα στρώσει το έδαφος για την παρουσίαση (το αμέσως επόμενο διάστημα) του κυβερνητικού προγράμματος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ».

«Μέτωπο απέναντι στο νέο καθεστώς»

Βεβαίως, θα απαντήσει σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, με αιχμή την προειδοποίηση Γεωργιάδη περί «ισόβιας κάθειρξης», και θα καλέσει σε πανστρατιά για την αντιμετώπιση της «νεοφιλελεύθερης λαίλαπας».

Κατά τις πληροφορίες, θα αναφερθεί στο «καθεστώς» που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει σε όλους τους τομείς, με επίκεντρο την Δημοκρατία.

Ως εκ τούτου, θα αναφερθεί στον κεντρικό πολιτικό στόχο, δηλαδή στο «ευρύ δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο», το οποίο φιλοδοξεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το γενναίο άνοιγμά του στην κοινωνία (διεύρυνση) και τον μετασχηματισμό του.

Η επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης συνεπώς θεωρείται «σημαντικός σταθμός» στην παραπάνω προσπάθεια, καθώς από την προσέλευση του κόσμου θα «βαθμολογηθούν» τα μέχρι τώρα βήματα του κόμματος και, προσωπικά, του κ.Τσίπρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v