Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για δυο γελοιογραφίες στο tvxs.gr

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι' αυτές τις χυδαιότητες. Χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία», σημειώνει η ΝΔ. Για προσπάθεια χειραγώγησης της ειδησεογραφίας, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου. Τι λέει ο σκιτσογράφος.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για δυο γελοιογραφίες στο tvxs.gr

Σχετικά με την ανακοίνωση καταγγελίας της Νέας Δημοκρατίας, για δυο γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Tvxs.gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δηλώνει τα εξής:

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo.

Συστήνω ανεπιφύλακτα στην κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας τον χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας, εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει την κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».

Απάντηση έδωσε και ο σκιτσογράφος του Tvxs.gr Γιάννης Δερμεντζόγλου:

«Μπλέξανε την απαγόρευση κυκλοφορίας με την απαγόρευση κριτικής. Το μόνο μακάβριο είναι ότι είπαν σε μια γυναίκα με άσθμα, μητέρα τριών παιδιών που ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να μείνει σπίτι με αποτέλεσμα να πεθάνει σπίτι. Έχουμε ηθική υποχρέωση να αναφερόμαστε σε αυτά.

Όσο για τη ρήση του Καραϊσκάκη, η κοινωνική οργή που θα φέρει η βίαιη μείωση των μισθών και οι απολύσεις, θα λύσει τις απορίες τους. Είναι πάγια τακτική, να επικαλούνται στις κρίσεις, την εθνική ομοψυχία για να κάνουν όσους ελέγχουν την εξουσία να το βουλώσουν. Και είναι υποχρέωση δική μας να μην το κάνουμε».

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

Νωρίτερα η ΝΔ κυκλοφόρησε την εξής ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι’ αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν ούτε ντρέπονται!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v