Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης

«Τώρα είμαστε στη φάση του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα», υποστηρίζει. Να δοθεί σήμερα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πόλεμος κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης

«Η εκστρατεία για τον κορωνοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα, πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα είμαστε στη φάση του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα».

Αυτό υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Όλη η φασαρία», τόνισε, «γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του».

Σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το διεθνές δίκαιο προβλέπει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για τα νησιά μας, όπως και το χερσαίο έδαφος, το έχουν αναγνωρίσει πολλές χώρες. Προχωρούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε πως «δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις. Μόνες προϋποθέσεις η αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα στέρεο σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες να γυρίσουν σελίδα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα αλλάξει την Ελλάδα», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί σήμερα

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το Υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα.

Προειδοποιούμε, επίσης, τον υπουργό Οικονομικών, να μη διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές».

Πέτσας: Επεσαν οι μάσκες

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται, απαντά ο Στ. Πέτσας.

«Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v