Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tσίπρας: Λήξαν το «θέμα Παπαδημούλη» μετά την έμπρακτη αναγνώριση του λάθους του

Τηλεσύσκεψη με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο τρόπος που επέλεξε να επενδύσει τα χρήματα που απέκτησε νόμιμα ήταν λάθος, αλλά ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει όλα τα έσοδα σε κοινωνικές δράσεις».

Tσίπρας: Λήξαν το «θέμα Παπαδημούλη» μετά την έμπρακτη αναγνώριση του λάθους του

Δεν τίθεται «θέμα Παπαδημούλη», εφόσον ο ίδιος, έχοντας αντιληφθεί το φάουλ που έκανε με την (νόμιμη) επενδυτική δραστηριότητά του, ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει τα έσοδα από την ενοικίαση των ακινήτων σε κοινωνικές δράσεις.

Αυτή τη θέση ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωβουλευτές του κόμματος, με τους οποίους είχε τηλεσύσκεψη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας τόνισε: «Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».

Και πρόσθεσε στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα: «Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης έθεσε στη διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του από επικεφαλής της ευρωομάδας. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ο κ. Τσίπρας δεν την έκανε δεκτή, ενώ, ουδείς εκ των ευρωβουλευτών, πλην του Στέλιου Κούλογλου, τάχθηκε υπέρ μίας τέτοια εξέλιξης.

Υπενθυμίζεται πως όταν έγινε γνωστή η επενδυτική δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη (σ.σ. είχε αγοράσει ακίνητα τα οποία εκμίσθωνε σε πρόσφυγες-μετανάστες) ο κ. Κούλογλου είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής, ωστόσο μετέβαλε άποψη μετά από εκτενή συζήτηση που είχε με τον κ. Τσίπρα.

«Γέφυρα» με όλες τις ευρω-προοδευτικές δυνάμεις

Πέραν τούτου, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε κρίσιμους τομείς, όπως: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την περίοδο, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE) όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Στη σύσκεψη, πλην των ευρωβουλευτών, μετείχαν επίσης η τομεάρχης για ευρωπαϊκά θέματα Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη του κόμματος για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v