Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Αν έχετε στοιχεία να κάνετε Προανακριτική για τον Ν. Παππά

Για αντιπερισπασμό με «πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες» και «σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων» έκανε λόγο ο Τσίπρας. «Μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Αν έχετε στοιχεία να κάνετε Προανακριτική για τον Ν. Παππά

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πετάει το γάντι» στην κυβέρνηση και την προκαλεί, εάν πιστεύει ότι έχει στοιχεία, να εντάξει τον Νίκο Παππά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις κατηγορίες εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας καυστικά τα περί «παρακράτους» που αναφέρει η κυβέρνηση, με αφορμή τη συνομιλία του κ. Παππά με τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή το 2016.

«Σε ό,τι αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τσίπρας: «Μαφιόζικες πρακτικές»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, από το Μεσολόγγι όπου πραγματοποιεί περιοδεία, κάλυψε πλήρως τον πρώην υπουργό του.

Aναφερόμενος στις προβλέψεις για βύθιση της οικονομίας και έκρηξη της ανεργίας από το φθινόπωρο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί αντιπερισπασμό.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Η ανακοίνωση

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τα πυρά στρέφονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα (σ.σ. τον οποίον έχει στοχοποιήσει για την άρνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα για την ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης με 20 εκατ. ευρώ), επισημαίνοντας:

«Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για "παρακράτος" και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v