Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση διότι… «δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση»

Μήνυμα ότι «δεν τρέμει τις εκλογές» έστειλε ο Αλ. Τσίπρας. Προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τη λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα. Κάλυψη στον Ν. Παππά. «Με έχουν στο στόχαστρο λόγω των τηλεοπτικών αδειών», τόνισε ο ίδιος.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση διότι… «δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση»

Τριπλό μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Πρώτον, ότι δεν «τρέμει» τις πρόωρες εκλογές, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.
  • Δεύτερον, ότι απέναντι στην εκστρατεία λάσπης «της κυβέρνησης και των μιντιακών της φίλων» σε στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, το κόμμα στέκεται «με ενότητα και συλλογικότητα», καθώς ο πραγματικός στόχος είναι η Αριστερά.
  • Τρίτον, ότι υποθέσεις όπως η «λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα» θα φτάσουν στη Δικαιοσύνη, διότι το χρήμα «που μοιράζει αφειδώς η κυβέρνηση σε υποστηρικτικά της μέσα ενημέρωσης» είναι δημόσιο.

«Πρόκειται για λίστα Μητσοτάκη, ας μην τα ρίχνουμε όλα στον κ. Πέτσα, ασχέτως αν αυτός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά.

Τις εκλογές θα τις επιβάλει η κοινωνία

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τις εθνικές εκλογές που έδωσαν τη νίκη στη ΝΔ, αλλά και στη σκιά των καταγγελιών για τον Νίκο Παππά με την «ανάσυρση» της υπόθεσης Καλογρίτσα, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε σφοδρή αντεπίθεση στην κυβέρνηση.

Αφού αναφέρθηκε στο τι παρέδωσε πέρυσι η δική του κυβέρνηση και πού άρχισε να κατηφορίζει η χώρα πριν, ακόμα, την εμφάνιση της πανδημίας (αρχή ύφεσης από το τέλος του 2019, πελατειακό κράτος, εγκατάλειψη των υποσχέσεων για τη «μεσαία τάξη», επιστροφή στις μνημονιακές εργασιακές σχέσεις, αδιαφάνεια στο δημόσιο χρήμα κ.λπ.), επανέλαβε αρκετές φορές: «δεν πάει άλλο». Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του κόμματος να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε «να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Στο εύλογο ερώτημα εάν αυτές οι φράσεις υποκρύπτουν αίτημα για εκλογές «εδώ και τώρα», στελέχη του κόμματος απαντούν πως τις εκλογές θα τις επιβάλει η ίδια η κοινωνία, όταν ο τρόπος διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα όριά της. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν τις φοβόμαστε. Η κυβέρνηση δείχνει να τις φοβάται, αν κρίνουμε από την ‘επιχείρηση βούρκος’ που ξεκίνησε εις βάρος μας», σημειώνουν.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, τόνισε χθες, εν είδει προειδοποίησης, πως «όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται, τόσο πιο πολύ θα βουλιάζουν στη λάσπη αυτού του είδους».

«Με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας»

Σφοδρή ήταν η επίθεση στο μιντιακό σύστημα που στηρίζει την κυβέρνηση και στηρίζεται οικονομικά από αυτήν, καθώς παρομοίωσε την κατάσταση με εκείνη που επικρατούσε επί χούντας.

«Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση ότι ποτέ άλλοτε, με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας. Διότι μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης, που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: Με πολεμούν λόγω των τηλεοπτικών αδειών

Σ' αυτό το πλαίσιο, έδωσε πλήρη κάλυψη στον κ. Παππά (τον οποίο μάλιστα έδειξε με το δάκτυλο όταν αναφέρθηκε στις «επιθέσεις λάσπης με μεθόδους μαφίας και παρακράτους» που δέχονται πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ), προτάσσοντας την απόφαση του κόμματος να αντιμετωπισθεί με ενότητα και συλλογικότητα αυτή η επιχείρηση. Νωρίτερα, βεβαίως, μίλησε για την απειρία της κυβέρνησής του και για τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες διακυβέρνησε, ενώ συνέστησε «να είμαστε προσεκτικοί και αποφασιστικοί», διότι δεν θα αργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναλάβει και πάλι κυβερνητικές ευθύνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σ' αυτό το κλίμα της «ενότητας και συλλογικότητας» κινήθηκαν όλοι οι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο στη συνέχεια -ακόμα και «κορυφαίοι» που δεν διατηρούν άριστες σχέσεις με τον βαλλόμενο πρώην υπουργό. Υπήρξαν μάλιστα και παραινέσεις (όπως από τον Νίκο Βούτση), ώστε το κόμμα και οι πρώην υπουργοί να μην περιορίζονται στην άμυνα αλλά να απαντούν στη λάσπη ακόμα και με αγωγές και μηνύσεις.

Ο ίδιος ο κ. Παππάς απέδωσε τη στοχοποίησή του στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες («αναγκάσθηκαν με εμάς να πληρώσουν») και, ως εκ τούτου, «με έχουν μόνιμα στο στόχαστρο» καθώς ήταν ο αρμόδιος υπουργός.
Εστίασε, δε, στο γεγονός ότι παρότι τον έχουν «ξετινάξει», δεν έχουν βρει τίποτα που να αφορά τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. «Έχουν κάνει φύλλο και φτερό τις εκατοντάδες αποφάσεις που υπέγραψα ως υπουργός, δεν βρήκαν τίποτα και δεν πρόκειται να βρουν τίποτα», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v