Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για την Τουρκία

Συνομίλησαν οι δυο ηγέτες. Η καγκελάριος είχε επικοινωνία και με τον Ερντογάν. Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές επαφές πριν το κρίσιμο ραντεβού Δένδια-Πομπέο και την Σύνοδο των Ευρωπαϊων Υπουργών Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για την Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο μια ημέρα πριν την Σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και αφότου η Αγκελα Μέρκελ είχε μιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επικοινωνιών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, στις 21.30. Λίγο νωρίτερα, όπως γίνεται γνωστό, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπομπ Μενέντεζ , στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v