Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύντομα ανεβαίνει στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

Τι δήλωσε ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον σχεδιασμό σχετικά με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την έλευση όπως είπε περισσότερων στρατευσίμων, και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν αξιωματικούς.

Σύντομα ανεβαίνει στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

Την αύξηση στους 12 μήνες της θητείας στον στρατό ξηράς, προανήγγειλε ουσιαστικά σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του από τη Θάσο.

Υπογράμμισε πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής.

Τόνισε πως «με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v