Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και στον κορωνοϊό εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «πολιτικός χορηγός» του Κ. Μητσοτάκη

Γεννηματά: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό

«Η κυβερνητική πολιτική, οι πρακτικές σας και οι συντηρητικές επιλογές οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά. Δημιουργούν νέα αδιέξοδα, στην οικονομία, στην κοινωνία, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο κόκκινο» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στην Ολομέλεια υπογράμμισε πως «η δική μας μομφή είναι εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνολικά».

Όπως είπε «την ώρα που η μία αποτυχία διαδέχεται η άλλη, που άρχισαν να ακούγονται φωνές ακόμα και μέσα στο κόμμα του για τους χειρισμούς ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, που αρχίζει να ραγίζει η εικόνα» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ως «από μηχανής θεός». Προσέθεσε «ο κ. Τσίπρας απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού.

Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς. Αρκετά κ. Τσίπρα. Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση. Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής».

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά ανέφερε «δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του. Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος. Που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ, της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια.

Συνέχισε την κριτική λέγοντας «ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής κυβέρνησης, κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε τους πολίτες και τις Ευρωπαϊκές αρχές. Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους. Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος. Να ξεχάσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε τα βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας «με την προχειρότητα, με την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας, αφήσατε χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και υποτιμήσατε καταστάσεις. Προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις. Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό. Χωρίς στρατηγική, την ώρα που η Τουρκική επιθετικότητα κορυφώνεται».

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα η Φώφη Γεννηματά είπε «ανέχεστε και δεν λέτε κουβέντα για το δίπορτο παιχνίδι της Γερμανίας με την Τουρκία, που εκθέτει τα ευρωπαϊκά όργανα και ξεθωριάζει και άλλο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δηλώνετε και απόλυτα ικανοποιημένος. Αφήνετε χώρο στον κ. Ερντογάν να επιχειρεί τη δημιουργία τετελεσμένων. Με διαρκή υποχωρητικότητα που ανοίγει ορέξεις και αποθρασύνει τη Τουρκία. Αδύναμοι να υπερασπίσετε αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα μας. Η μυστική και η φανερή σας διπλωματία κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ναυτικά μίλια».

Προσέθεσε «επιτρέψατε στο Oruc Reis να κάνει ανενόχλητο βόλτες και στην πράξη να αμφισβητεί το δικαίωμα μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και βέβαια να αμφισβητεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου. Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη μετά την άρνηση σας για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή».

Η πρόεδρος του κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο θέμα του κορωνοϊού, λέγοντας «από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης» και προσέθεσε «απλά φτιάξατε ένα χάρτη και παρακολουθείτε τα χρώματα να αλλάζουν, το κόκκινο να απλώνεται και παρεμβαίνετε εκ των υστέρων».

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε και για το θέμα της οικονομίας λέγοντας πως δεν υπήρξαν έγκαιρα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «οι μικρομεσαίοι απειλούνται με λουκέτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 2.737 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενισχύθηκαν. Μόλις 123 εκατομμύρια ευρώ από τα 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για τις επιχειρήσεις που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη».

Όσον αφορά στο νέο πτωχευτικό είπε «δεν προστατεύετε την πρώτη κατοικία. Δεν δίνετε δεύτερη ευκαιρία στους έντιμους επιχειρηματίες. Αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες. Μετατρέπετε στην καλύτερη περίπτωση τον ιδιοκτήτη σε ενοικιαστή του σπιτιού του. Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατου».

Τέλος είπε «έχετε ακόμα την ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης γιατί στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους φτιάξατε την Μαξίμου ΑΕ.» και μίλησε για «ένα νέο πελατειακό κράτος». Για να προσθέσει «το δήθεν επιτελικό σας κράτος έχασε και τον Παππά, ενώ δηλώνατε με τη γνωστή σας προπαγάνδα ότι είχατε κάνει τα πάντα για να εφαρμόσετε τη δικαστική απόφαση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v