Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιόπουλος: Τα ιδιωτικά κέρδη επιτάσσουν τη δημόσια υγεία

Επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Μειώνουν κατά 600 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό για την υγεία. Όχι μόνο διπλασιάζονται τα κέρδη των κλινικαρχών για τα νοσήλια, αλλά γιατροί του ΕΣΥ πηγαίνουν στις ιδιωτικές κλινικές.

Ηλιόπουλος: Τα ιδιωτικά κέρδη επιτάσσουν τη δημόσια υγεία

Ως "στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη" χρέωσε το γεγονός ότι δεν προετοιμάστηκε η χώρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM. "Με όρους αυταρέσκειας και αλαζονείας από το καλοκαίρι ήδη κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι δήθεν νικήσαμε τον κορονοϊό, ενώ οι ίδιοι οι κλινικάρχες μας είπαν ότι λάμβαναν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας ότι δεν θα χρειαστεί να επιταχθούν ιδιωτικές ΜΕΘ!", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και στον προϋπολογισμό της ΝΔ για το 2021 καταγράφεται μείωση δαπανών 600 δισ. ευρώ, την ώρα που θα έπρεπε όλο το βάρος να πέσει στην υγεία και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων", συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας μύδρους προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι "αντί για τα 24 δισ. ευρώ με τα οποία ισχυρίζεται ότι έχει στηρίξει την οικονομία εν μέσω πανδημίας, τα στοιχεία που ήδη έχουν εκτελεστεί -και παρουσίασε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου- δείχνουν ότι οι έκτακτες δαπάνες είναι της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ". "Μιλάμε για μια προκλητικά τεράστια απόκλιση!", επισήμανε.

"Βρισκόμαστε στο δυσάρεστο σημείο όπου αντί να προβαίνει η κυβέρνηση σε ουσιαστικές επιτάξεις στον ιδιωτικό τομέα, τα ιδιωτικά κέρδη επιτάσσουν τα δημόσια νοσοκομεία! Όχι μόνο διπλασιάζονται τα κέρδη των κλινικαρχών για τα νοσήλια, αλλά γιατροί του ΕΣΥ πηγαίνουν στις ιδιωτικές κλινικές!", σημείωσε, περιγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα της 99% πληρότητας κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και 80% στην Αθήνα. "Την ίδια στιγμή, στο 'Σωτηρία' από τις 50 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι 25 με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία!", συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιέγραψε στη συνέχεια τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση και αφορούν "στην πλήρη χορήγηση του δώρου του Χριστουγέννων από το κράτος σε όλες τις επιχειρήσεις, με συνολικό κόστος 1,4 δισ. ευρώ" και "στην θεσμοθέτηση ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για άνεργους συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, με 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος της οικογένειας, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί". "Στη δεύτερη πρότασή μας το συνολικό κόστος είναι 900 εκατ. ευρώ και είναι απόλυτα εφικτό για την κυβέρνηση να δώσει αυτά τα χρήματα", τόνισε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για μια "πραγματικά γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να μην υπάρξουν λουκέτα". "Τώρα είναι η ώρα της στήριξης. Άπαξ και κλείσει μια επιχείρηση δεν θα ξανανοίξει. Και η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνο χώρα στην Ευρώπη που αντί για ενισχύσεις δίνει δάνεια -στα οποία μάλιστα 3 στις 4 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ενταχθούν!", είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v