Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταραντίλης: Κοστίζει 3 δισ. κάθε μήνας lockdown

Εχουν ήδη κλειστεί 110.000 ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καλύτερα σήμερα τα στοιχεία από την πανδημία, από αυτά όταν ξεκίνησε το click away.

Ταραντίλης: Κοστίζει 3 δισ. κάθε μήνας lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει αύριο το απόγευμα τις ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Εδωσε ωστόσο σήμα για άνοιγμα της αγοράς καθώς, όπως είπε, τα στοιχεία σήμερα είναι πολύ καλύτερα από αυτά της 14ης Δεκεμβρίου, όταν άνοιξε το click away. Προσέθεσε δε ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ ή και περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν κλειστεί 110.000 ραντεβού από ανθρώπους ηλικίας άνω των 85 ετών και η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου. Οσοι κάνουν και τη δεύτερη δόση, θα λαμβάνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα, θέλουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που δεν θα μας ξεφύγει», τόνισε ο κ. Ταραντίλης και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «μετά από μια παρατεταμένη περίοδο εντάσεων, η γειτονική χώρα επιστρέφει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Η Ελληνική Κυβέρνηση -όπως από την αρχή είχε διακηρύξει- προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια εκκρεμότητα -την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών- που ταλανίζει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας και συνιστά δικαίωση των κυβερνητικών χειρισμών, για πολλούς και σοβαρούς λόγους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v