Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Άξια υπουργός η κυρία Μενδώνη, έχει επιτελέσει έργο

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ πως ενδιαφέρεται μόνο για ένα κομματικό περίβλημα αντιπαράθεσης. «Τα υπονοούμενα δηλητηριάζουν τη Δημοκρατία» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Γεραπετρίτης: Άξια υπουργός η κυρία Μενδώνη, έχει επιτελέσει έργο

Στις καταγγελίες για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη αλλά και στην ευρύτερη συζήτηση που έχει πυροδοτήσει το θέμα στον δημόσιο διάλογο αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στη Βουλή σημείωσε πως η Λίνα Μενδώνη είναι «άξια υπουργός» και «έχει επιτελέσει άριστο έργο» και εξαπέλυσε βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ πως ενδιαφέρεται μόνο για «ένα κομματικό περίβλημα αντιπαράθεσης».

Ο υπουργός Επικράτειας -με αφορμή τα πυρά της αντιπολίτευσης- έθεσε το ερώτημα «τι καταμαρτυρείτε στην κυρία Μενδώνη; Το ότι δεν είχε καλό επικοινωνιακό χειρισμό; Αναφερθήκατε στη συγκάλυψη. Να μας πείτε ποια είναι η συγκάλυψη. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η υπουργός Πολιτισμού ή κάποιος από την κυβερνητική παράταξη γνώριζε το ποιόν του ανθρώπου και τον διόρισε; Αφήστε τα υπονοούμενα, γιατί δηλητηριάζουν όχι μόνο την πολιτική αλλά δηλητηριάζουν τη Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, «άκουσα το ότι καταδικάζετε αυτό το επαίσχυντο #ΝΔ-παιδεραστές. Το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει ποτέ το επίπεδο δημοσίου διαλόγου στη χώρα μας. Η ταύτιση μιας ολόκληρης παράταξης, ενός ολόκληρου τμήματος του ελληνικού λαού με την παιδεραστία. To καταδικάσατε και είναι προς τιμήν σας. Δεν άκουσα όμως να καταδικάζετε τον βραχίονα της ενημέρωσής σας τον κύριο Βαξεβάνη, που δήλωσε τα ίδια. Εκεί δεν υπάρχει ζήτημα; Δεν υπάρχει προβοκάτσια;».

Συνέχισε σε υψηλούς τόνους, «βεβαίως είναι ντροπή και για το πολίτευμα και για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου αυτού του τύπου η πολιτική ταυτοτήτων, η οποία θέλει στην πραγματικότητα να δολοφονήσει ένα τμήμα του ελληνικού λαού. Είναι πραγματική ντροπή».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, σημείωσε πως η καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 6 Φεβρουαρίου (σημείωση: αναφέρεται σε συνέντευξη από το Νίκο Σ.) έγινε ανώνυμα και για τον θύτη και για το θύμα. Προσέθεσε, «για λόγους ευαισθησίας» η κυρία Μενδώνη ζήτηση την παραίτηση του κυρίου Λιγνάδη, η οποία υπεβλήθη λίγες ώρες αργότερα. «Ποια είναι η συγκάλυψη;» σημείωσε, ενώ ανέφερε «δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλει».

Μιλώντας στην Ολομέλεια -με αφορμή τα βέλη της αντιπολίτευσης- ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε: «Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι για όλα φταίει το επιτελικό κράτος, για τον χιονιά, για τις φωτιές, για τους σεισμούς, για τον κορωνοϊό. Επιτελικό κράτος και για τον Λιγνάδη». Προσέθεσε σκωπτικά, «το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει ο κύριος Ραγκούσης να προσαχθώ και εγώ ως ηθικός αυτουργός...».

Κατά την τοποθέτησή του ο Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Τέλος, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας «υπάρχει κάποια ευνομούμενη πολιτεία που να υπάρχει δικαίωμα του καταδικασθέντος στον τρόπο με τον οποίο κρατείται; Το έχετε βρει αυτό σε κάποια χώρα;». Για να συμπληρώσει, «ο νόμος είναι ένας και ισχύει έναντι πάντων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v